• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програму продовження терміну експлуатації атомних енергоблоків здійснюють на Рівненській АЕС

    Опубликовано: 2005-08-23 09:56:00

    Продовженню терміну експлуатації двох діючих енергоблоків серії ВВЕР-440 на Рівненській АЕС сприятиме проект, уперше в Україні який почали здійснювати на цій західноукраїнській атомній електростанції у відповідності із програмою, прийнятою НАЕК "Енергоатом".

    Термін дії даних енергетичних установок закінчується у 2010-2011 роках, а тому, за аналогом російських та фінських колег, тут стартували роботи із визначення методології, нормативної бази, критеріїв, термінів і вартості виконання робіт, що є обов'язковою передумовою для продовження ресурсу енергетичних потужностей.

    На РАЕС сформовано реєстр так званих "критичних" елементів, від яких залежить термін служби енергоблоків, складено графіки досліджень їх стану засобами різних видів контролю, запроваджено систему прогнозних оцінок процесів старіння апаратури тощо.

    За словами заступника міністра палива та енергетики України Миколи Штейнберга, реалізація  цього пілотного проекту на Рівненській АЕС стане підтвердженням  державного курсу на підвищення надійності ядерних електростанцій країни, а також на зростання їх ролі у виробленні електроенергії, частка якої до 2012 року має сягнути 102 мільярдів кіловат-годин.

    НАЕК "Енергоатом" започаткував роботу з майбутнього продовження експлуатації на всіх АЕС України. Для цього створено відповідні підрозділи та визначено їх функції й обов'язки.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.