• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Луганщина входить в п'ятірку найбільш розвинених регіонів

    Опубликовано: 2005-08-15 09:57:00

    Луганщина входить в п’ятірку регіонів України з найбільшим промисловим розвитком. Про це зазначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Зиновій Гузар вчора під час наради Першого віце-прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха з господарським активом області. За підсумками І-го півріччя зріст промислового виробництва на Луганщині становить 3,3%. За липень вдалося подолати спад у видобувній галузі. Приріст промислової продукції становить 1,5%. З початку року введено 107 тис. кв.м. житла. За цим показником область входить в десятку кращих регіонів України. Газифіковано більше 7 тисяч будинків, прокладено 212 км газопроводів. На сьогодні в економіку областю залучено понад 2 млрд.грн. капітальних інвестицій. По рівню заробітної плати, яка становить 813 грн., Луганщина входить в першу п’ятірку областей. В липні завдяки прийнятим облдержадміністрацією заходам, вдалося зменшити суму заборгованості по зарплаті: вона зменшилася на 6% і зараз становить 130 млн. грн. На ринку праці відзначається збільшення зайнятості: з початку року створено 18 тис. нових робочих місць, виконано 51% річного завдання. Зараз безробіття на Луганщині становить 2,3%. Разом з тим Зиновій Гузар зазначив наявність нецільового використання державних коштів на створення робочих місць підприємством ДП „Луганськлегінвест” і підкреслив, що це питання заслуговує на більш глибоку увагу правоохоронних органів. 

    Щодо вирішення кадрових питання, Зиновій Гузар зазначив, що процес оновлення управлінських кадрів ще триває в обласній і районних адміністраціях. З лютого змінені голови в 17 райдержадміністраціях, змінено 23 керівника структурних підрозділів обласної адміністрації. З ініціативи облдержадміністрації змінилися 6 посадовців в органах місцевого самоуправління та 13 керівників державних підприємств та акціонерних товариств. Змінено практично три чверті керівників районних відділів міліції, значна частина керівників прокурорських органів. Однак, як зазначив Зиновій Гузар, цей процес гальмується через затримку призначення обласного прокурора. 

    Щодо проблеми детінізації економіки регіону Зиновій Гузар зауважив, що багато приходиться боротися з наслідками діяльності попередніх керівників області. Також одним з пріоритетів він назвав боротьбу з виплатою зарплати у „конвертах” та протидію контрабанді.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.