• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Біометричний контроль документів в аеропортах України

    Опубликовано: 2005-08-12 17:55:00

    Підбито перші підсумки експерименту, що був розпочатий 1 серпня 2004 року у міжнародному аеропорту „Бориспіль", де було встановлено новітній прилад біометричного контролю „Варіфаєр" виробництва німецької компанії „Бундесдрукер". 

    В Адміністрації Державної прикордонної служби відбулася робоча зустріч, в якій взяли участь директор по збуту компанії Ханс Юрген Рьознер, радник посла ФНР в Україні з економічних питань Ульріх Груненберг та заступник голови Державної прикордонної служби України, директор міжнародно-правового департаменту Олександр Мельников. Учасники зустрічі високо оцінили прилад, що фактично унеможливлює перетинання кордону за фальшивими та підробленими документами. Проте, про повне оснащення такою технікою всіх пунктів пропуску на державному кордоні України мова поки що не йде. Адже, як відзначалося під час переговорів, існує ряд проблем, що гальмують процес. Зокрема, це фінансова проблема, оскільки вартість приладу досить висока. До того ж в нашій державі ще не врегульована законодавча база стосовно застосування подібної техніки. Також гальмує процес відсутність в українських громадян електронних паспортів та труднощі щодо адаптації зарубіжних систем паспортного контролю до українських. Німецькі фахівці та українські прикордонники відзначили ефективність біометричного апарату та повідомили, що новий прилад буде встановлено ще в шести пунктах пропуску в Одеській області, зокрема, в міжнародному аеропорту Одеси та морському порту.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.