• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юлія Тимошенко доручила керівництву областей до 1 вересня скоротити термін реєстрації малих та середніх підприємств до однієї доби

    Опубликовано: 2005-08-11 19:35:00

    Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко провела селекторну нараду за участю керівників обласних державних адміністрацій. Серед головних питань порядку денного – стан виконання Указу Президента України щодо спрощення системи реєстрації малих та середніх підприємств, ситуація зі збиранням врожаю та закупівлею зерна і цукру в Держрезерв.

    Робота з перегляду та скасування регуляторних актів ведеться в регіонах України вкрай незадовільно, і окремі області можуть не впоратися до 1 вересня із завданням, визначеним Президентом України. Таку думку висловила під час наради керівник Уряду. "До завершення часу, коли ми маємо звітувати перед Президентом про виконання його Указу, залишилося 20 діб. Всього прискореному перегляду підлягали 3607 регуляторних актів, 2558 з яких треба було або скоригувати, або скасувати. Але в регіонах ця робота виконана лише на 41 відсоток", - підкреслила Прем’єр-міністр, зауваживши, що ситуація з дозвільними актами є ще гіршою.

    При цьому Юлія Тимошенко доручила керівникам міста Києва, АР Крим, Київської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей, які ще досі не передали дані, до кінця дня надати відповідні документи Держпідприємництву. Керівники інших регіонів мають протягом трьох днів провести звірку інформації з даними Держпідприємництва через великі розбіжності в цифрах, які з’ясувалися під час селекторної наради. В цілому ж, глава Уряду закликала голів ОДА поквапитися, щоб протягом 20 днів повністю завершити роботу, та готуватися до звіту перед Главою держави.

    За словами Прем’єр-міністра, найгіршими на сьогоднішній день є показники в Житомирській області, де переглянуто лише 13 з 347 регуляторних актів, що підлягають скасуванню або внесенню змін. Доволі низькими є показники в Донецькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Викликає занепокоєння і робота в цьому напрямку в більшості районів та населених пунктів.

    Юлія Тимошенко також доручила головам облдержадміністрацій організувати роботу в створених у регіонах органах реєстрації підприємництва у "єдине вікно", щоб до 1 вересня терміни реєстрації підприємницької діяльності тут були скорочені до 24 годин. "Ми зараз вже вийшли на 2-3 дні, але треба до 1 вересня вийти на 1 добу. І зробіть рейди по цих пунктах. Там, де є черги, зробіть або додаткові вікна реєстрації, або збільшіть робочий день", - закликала глава Уряду.

    Паралельно голови ОДА мають проконтролювати створення у кожному районі не лише пунктів реєстрації підприємницької діяльності, а й побудувати у "єдине вікно" дозвільну систему. "Указом передбачалося, що і вся дозвільна система має будуватися за принципом "єдиного вікна". Такі пункти мають бути створені також у кожному районі", - зазначила Юлія Тимошенко, підкресливши, що зараз робота в цьому напрямку найгірше ведеться в Закарпатській, Запорізькій, Луганській, Полтавській, Черкаській, а вкрай незадовільно - в Рівненській області.

    Водночас Прем’єр-міністр в цілому задоволена динамікою та обсягами збирання врожаю. Як зазначила Юлія Тимошенко, в нинішньому році українські селяни значно випереджають минулорічні показники. "На сьогоднішній день вже зібрано 27768 тисяч тонн зернових, що на 15% більше минулорічних показників (24138 тис.). Обмолочено зерно з 10281 тис. га проти 8064 в 2004 році (темпи приросту - 27%)", - підкреслила глава Уряду.

    Водночас, за словами Юлії Тимошенко, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області вже встигли зібрати понад 2 мільйони тонн зернових.

    Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко також закликала керівників обласних державних адміністрацій негайно розпочати закупівлі цукру з Державного комітету з матеріального резерву. З її слів, уже сьогодні Держрезерв готовий відвантажити 12 тис. тонн цукру й з 12 серпня щодня буде відвантажувати по 4 тис. тонн цукру.

    „Поки що лише 4 області звернулися сюди по цукор. У вас є один день, щоб належно організувати роботу", - заявила Юлія Тимошенко, звертаючись до голів облдержадміністрацій.

    За словами Юлії Тимошенко, відпускна ціна цукру становитиме 2,8 гривні за кілограм. "Оптова ціна цього цукру 2 гривні 80 копійок. Тобто в роздріб він має коштувати не більше 3,2 - 3,3 гривні", - наголосила Прем’єр-міністр.

    Міністерство аграрної політики отримало доручення визначити строки й обсяги закупівель Держрезервом цукру, виробленого із цукрового буряка врожаю 2005 року. Терміни й обсяги закупівель мають бути розроблені з розбивкою по областях. Зі слів голови Держрезерву Віктора Бойка, закупівлі цукру розпочнуться наприкінці вересня-початку жовтня.

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.