• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент доручив створити консультативну групу з експертів-економістів

    Опубликовано: 2005-08-11 17:35:00

    Глава держави доручив створити консультативну групу для моніторингу та прийняття ефективних рішень, які сприяли б розвитку економіки України та реформуванню валютної політики. До групи, що діятиме при Президентові України, увійдуть представники міжнародних організацій, урядових інституцій, найкращі економісти та фінансисти. Для оперативного прийняття Главою держави ефективних рішень група регулярно подаватиме Президентові результати моніторингу економічної ситуації, свої критичні висновки та консультації. Про створення цього органу йшлося на зустрічі Президента України з головою Національного банку Володимиром Стельмахом та головою Державної податкової адміністрації Олександром Кірєєвим.

    Також на зустрічі Віктор Ющенко поставив завдання вжити негайних заходів для лібералізації валютного ринку України, зменшення рівня інфляції, усунення бюрократичних перепон на шляху до реалізації ефективного експорту-імпорту капіталу, надходження інвестицій, вироблення чіткої схеми роботи з ПДВ, а також вирішення питання повної та вчасної виплати заробітної плати та інших соціальних виплат.

    Президент доручив Національному банку України в координації з Урядом та Міністерством фінансів розробити пропозиції щодо лібералізації валютного ринку шляхом зняття з банків певних валютних обмежень, а також надання підприємствам можливостей більш широко використовувати валюту та цінні папери. Також Віктор Ющенко доручив активніше залучати банки для забезпечення вчасних виплат заробітних плат шахтарям, інших соціальних та бюджетних виплат.

    Інф. Рresident.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.