• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стоматологічна допомога світового рівня в Україні уже надається

    Опубликовано: 2005-08-11 12:29:00

    Реформування медичної галузі в Україні, метою якого є поліпшення стану здоров’я громадян, підвищення якості надання медичної допомоги населенню спрямоване  наблизити її первинну ланку до пацієнта. Однією з найактуальніших проблем медицини є покращення стоматологічного здоров‘я населення нашої держави як значимого фактору стану здоров‘я людини.

    На даний час відбувається приватизація та реструктуризація  частини державних стоматологічних клінік. Є досвід переходу стоматологічних установ на комунальну форму власності. На жаль, організаційно розвиток стоматологічної служби відбувається, головним чином, за рахунок збільшення кількості нових приватних стоматологічних клінік та індивідуальних практик. Незважаючи на специфіку роботи в залежності від форм власності лікувальні заклади мають працювати як єдиний механізм.           

    Надання високоякісної стоматологічної допомоги населенню, що відповідає світовим стандартам,  в Україні уже розпочато.  Інститут прогресивних стоматологічних технологій може служити прикладом успішного комплексного підходу в галузі стоматології. У 2005 році ТОВ „Інститут прогресивних стоматологічних технологій” пройшов міжнародну сертифікацію за стандартами ISO 9001:2000.

    Довідково:

    Сертифікаційна система менеджменту якості – це не тільки вигідний  маркетинговий інструмент, але й елемент, який робить систему управління підприємством повністю прозорою для керівництва й засновується на принципі запобігання невідповідностей замість їх виявлення.

    Система менеджменту якості дозволяє покращити виробничу ефективність та продуктивність, зменшити кількість помилок та матеріальних витрат, підвищити довіру зі сторони клієнтів. Впровадження системи якості за стандартом ISO9001 допомагає  підприємству:

    -          надати впевненості інвесторам та клієнтам (в тому числі й корпоративним), що їх заявлені та очікувані вимоги будуть послідовно  задовільнено;

    -          постійно досягати якості надання послуги завжди з першого разу й кожного наступного разу;

    -          бути впевненими щодо чіткої та правильної координації усіх ланок підприємства, незалежно від впливу людського фактору;

    -          на постійній основі визначати ефективність впровадження заходів та їх придатність поставленій меті;

    -          знизити витрати завдяки усуненню неефективних  керованих операцій.

     Своєрідність інституту в тому, що це не лише лікувальний і навчальний, але й науково-дослідницький заклад, в якому проводяться заходи післядипломної освіти. Клініка інституту є базою стажування для проведення заочного циклу навчання в інтернатурі. В основі роботи стоматологічної установи закладено комплексний підхід до лікування, бо саме таким чином можна виявити причини захворювання та отримати потрібний результат – відновлення функцій та естетики зубо-щелепної системи.  

    Лікування здійснюють ведучі фахівці-стоматологи на сучасному обладнанні, використовуючи в своїй роботі передові технології світу, заклад має свою зуботехнічну лабораторію з найсучаснішим обладнанням для литва титану. Це дозволяє надавати сучасні висококваліфіковані медичні послуги цілісно: рентгенологічне дослідження, терапевтичне, хірургічне (в тому числі імплантація, відновлення втраченої кістки), пародонтологічне, ортопедичне, ортодонтичне лікування та дитячий прийом. Клініка використовує найсучасніші прилади для лікування озоном та лазер (при пародонтологічному, хірургічному, ендодонтичному лікуванні).

    Перш, ніж лікувати, у клініці проводять сучасне повне і ретельне обстеження стану ротової порожнини. У рентгенологічному відділенні, завдяки новітньому апарату (поки-що у світі нараховується таких всього 40) забезпечується 100-відсоткова точність діагностики. Поряд з методом радіовізіографічного обстеження, використовуються апарат  для отримання панорамних знімків щелеп, цефалометрія та дентальний томограф для діагностики захворювань щелепо-лицьової ділянки.

    Після повного обстеження на основі отриманих даних на загальній консультації ведучих фахівців клініки пацієнту пропонують декілька варіантів лікування та узгоджують всі питання плану стоматологічного лікування. За допомогою спеціальної комп’ютерної програми можна змоделювати картину ротової порожнини після лікування чи вибрати з кількох запропонованих клінічних ситуацій, змодельованих на прикладних матеріалах.

    Особливістю хірургічного відділення клініки є комплексне лікування захворювань тканин пародонту. Відділ здійснює всі види дентальних імплантацій та проводить реабілітацію пацієнтів зі значними втратами кісткової тканини за допомогою низки хірургічних методик – для подальшого імплантаційного лікування. За бажанням пацієнта та показаннями операції проводяться під загальним знеболенням. Післяопераційний період пацієнтів проходить під наглядом персоналу в спеціальній палаті, де хворі отримують всі необхідні лікарські препарати і мають постійний телефонний контакт з лікарем.

    Ортодонтичне лікування в клініці стосується як дітей, так і дорослих, дається можливість вибору та фіксації лінгвальних (невидимих) брекетів.

    В ортопедичному лікуванні застосовуються і загальновизнані, і авторські методики – знімні, частково знімні або незнімні конструкції, протезування на імплантатах з функціонально зручних та естетичних матеріалів, в тому числі на золото-платиновому сплаві, титані та безметаловій кераміці).

    Кожен пацієнт може сам побачити стан своїх зубів – за допомогою внутрішньоротової відеокамери. Найкращі в світі стоматології стоматологічні крісла, що мають ексклюзивне антибактеріальне покриття та автоматичну систему дезинфекції водних і повітряних магістралей та наконечників, забезпечують санітарно-епідемічну безпеку лікування.

    На високому рівні організовано прийом пацієнтів дитячого віку. Спеціально для дітей фахівці клініки розробили програму догляду за ротовою порожниною від моменту прорізування перших молочних зубів.           

    За період свого існування (з 1999 р.) Інститут прогресивних стоматологічних технологій став відомим в багатьох країнах світу як передовий стоматологічний заклад Східної Європи, а на сьогодні - це єдиний стоматологічний заклад в Україні, який пройшов міжнародну сертифікацію.

      Прес-служба МОЗ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.