• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Міністерстві праці обговорили стан виконання Наказу міністра щодо створення належних умов для обслуговування громадян

    Опубликовано: 2005-07-06 13:24:22
    Стан виконання Наказу міністра праці від 14 травня 2005 року №168 „Про створення належних умов для обслуговування громадян на підприємствах, в установах та організаціях сфери управління Міністерства праці та соціальної політики України” розглядала Колегія Міністерства праці та соціальної політики. Серед пунктів Наказу - забезпечення безперешкодного доступу громадян до інформації, неприпустимість вимагання канцтоварів, наявність табличок на дверях, інформації на стендах, обов'язковий прийом громадян керівництвом установ не менше 4 раз на тиждень, безбарєрний доступ для інвалідів тощо.

    Аналізуючи виконання Наказу з 25 червня по 1 липня працівники Міністерства відвідали без попередження 14 міст та селищ міського типу в Дніпропетровській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Черкаській та Чернігівській областях. Проаналізовано стан виконання Наказу в 43 установах та організаціях вищезазначених 6 областей, включаючи 3 обласних і 21 районне, міське, районне в місті управління праці та соціального захисту населення.

    За словами міністра праці після перевірок ми маємо далеко не оптимістичну картину. Не зважаючи на наказ у відвідувачів продовжують вимагати канцелярію, в одному із управлінь у холі – одразу два лотки, де продаються бланки заяв. Середня ціна звичайного бланку – 40 копійок. За словами В'ячеслава КИРИЛЕНКА , „у багатьох управліннях не виконується і пункт Наказу щодо вільного доступу до інформації та наявності достатньої кількості інформаційних матеріалів, не достатня кількість меблів для очікування прийому ”.

    За результатами Колегії було вирішено забезпечити невідкладне виконання Наказу й до 10 липня 2005 року надати Міністерству додаткову інформацію про хід його виконання. За словами міністра, систематичні перевірки стану виконання Наказу будуть продовженні по всій території України.

    Інф. Міністерство праці та соціальної політики Украіни. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.