• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Після 2008 року російські целюлозно-паперові підприємства зіткнуться з неможливістю подальшого збільшення виробництва

    Опубликовано: 2005-06-15 08:34:11
    За відсутності додаткових інвестицій в нові виробничі потужності, після 2008 року російські целюлозно-паперові підприємства зіткнуться з неможливістю подальшого збільшення виробництва.

    Такий висновок міститься в звіті про дослідження «Стан виробничих потужностей целюлозно-паперових комбінатів Росії в 2004 році», проведеному компанією «Леспром Індастрі Консалтинг».

    Починаючи з 1998 року, підприємствами целюлозно-паперової промисловості Росії щорічно інвестувалося $250-350 млн. власних і позичкових засобів в модернізацію виробничих потужностей, що дозволяло утримувати рівень виробництва основних видів продукції (близько 80% інвестицій прямувало на модернізацію папероробних машин і устаткування). Проте цей рівень інвестицій забезпечує лише відтворення зношених основних фондів.

    За відсутності необхідного обсягу інвестицій у розмірі $800-900 млн. в рік ступінь зносу основного устаткування в целюлозно-паперовій промисловості може досягти критичного рівня в 95-100% вже до 2008 року.

    При збереженні темпів зростання завантаження потужностей целюлозно-паперової промисловості на рівні 3-5% в рік, зростання зносу устаткування, а також інвестицій на рівні останніх років (до $300 млн. в рік) до 2008 року завантаження виробничих потужностей може досягти 95-100%.

    У 2004 році фактичне завантаження основного технологічного устаткування целюлозно-паперових підприємств Росії по основних видах продукції склало близько 85%. Російські целюлозно-паперові компанії вже тривалий час орієнтуються на мобілізацію резервів діючого технологічного устаткування, яке купувалося переважно 25-30 років тому. Таким чином, за відсутності додаткових інвестицій в нові виробничі потужності, після 2008 року російські целюлозно-паперові підприємства зіткнуться з неможливістю подальшого збільшення виробництва.

    Як відзначив провідний аналітик «Леспром Індастрі Консалтинг» Павло Артемьев: «Для розвитку целюлозно-паперової промисловості необхідно провести модернізацію діючого устаткування і здійснити будівництво нових підприємств, що вимагає значних інвестицій. Оптимальним варіантом розвитку галузі повинне бути щорічне зростання обсягів виробництва, зокрема товарної целюлози – на 5%, паперу – на 5-7%, картону – на 7-10%».

    Источник derevo.info e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.