• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Указу Президента України „Про внесення змін до Указу Президента України від 21 квітня 2005 року № 704/2005”

    Опубликовано: 2005-06-02 20:08:52
    Указом Президента України від 21.04.2005р. №704/2005 „Про вдосконалення контролю за виробництвом та обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів” було визначено заходи щодо вдосконалення контролю за виробництвом та обігом алкогольних напоїв й тютюнових виробів шляхом запровадження нового порядку маркування їх контрольно-обліковими марками, що дасть можливість ідентифікації цих виробів в автоматизованому режимі.

    Запровадження контролю за виробництвом та обігом алкогольних напоїв й тютюнових виробів, маркованих контрольно-обліковими марками, потребує створення та функціонування автоматизованої системи засобів контролю. За попередніми підрахунками, лише на ринку роздрібної торгівлі алкогольними виробами працює близько 92 тисяч підприємств. Виходячи з цього, а також, враховуючи комп'ютерне забезпечення нашої держави, зараз такий контроль забезпечити практично не можливо.

    Виконання заходів, визначених Указом, в тому числі початку виготовлення контрольно-облікових марок та їх запровадження, потребує значних витрат бюджетних коштів, які в бюджеті на поточний рік не передбачені.

    Оскільки на сьогодні запровадження обов'язкового маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів контрольно-обліковими марками для ідентифікації цих виробів в автоматизованому режимі практично не можливе, Державна податкова адміністрація України розробила проект Указу Президента України „Про внесення зміни до Указу Президента України від 21 квітня 2005 року № 704/2005”.

    Проектом пропонується скасувати пункт 1 Указу щодо запровадження обов'язкового маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів контрольно-обліковими марками для ідентифікації цих виробів в автоматизованому режимі.

    Проект Указу Президента України „Про внесення зміни до Указу Президента України від 21 квітня 2005 року № 704/2005” та аналіз його регуляторного впливу розміщено на сайтах Державної податкової адміністрації України – www.sta.gov.ua та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України – www.rp.org.ua, www.business-rada.kmu.org.ua.

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Указу від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань надсилаються на поштову адресу: 04655 МСП, м. Київ – 53, Львівська пл. 8., ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, та електронну – ygoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань, становить 1 місяць з дати оприлюднення зазначеного проекту Указу. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.