• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”

    Опубликовано: 2005-06-02 16:43:54
    З метою адаптації чинного законодавства України у відповідність до норм ЄС та виконання п. 81 розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.04.2005р. №117-р „Про затвердження заходів щодо виконання в 2005 році Плану дій Україна – ЄС”, а також відповідно до доручень Кабінету Міністрів України від 28.03.2005р. №2216/0/1-05 та від 31.03.2005р. №6141/5/1-05, ДПА України розробила проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

    Проект Закону України та аналіз його регуляторного впливу розміщено на сайтах Державної податкової адміністрації України – www.sta.gov.ua та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України – www.rp.org.ua, www.business-rada.kmu.org.ua.

    З огляду на численні випадки недостовірності відомостей від суб'єктів підприємницької діяльності при поданні заяви про видачу ліцензій та з метою запровадження акцизних складів на лікеро-горілчаних заводах, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв, зазначеним проектом передбачається запровадити спеціальні вимоги, які повинні бути обов'язковими при виробництві та реалізації спирту й алкогольних напоїв (так звані ліцензійні умови), а також передліцензійне обстеження місць зберігання і місць здійснення торгівлі алкогольними напоями. Рішення про видачу ліцензії органом ліцензування пропонується приймати тільки після перевірки дотримання таких умов та обстеження. Ця норма адаптується з нормами ЄС щодо запровадження системи акцизних складів, як міcць виробництва, обробки, збереження, отримання та відправки підакцизних товарів в режимі призупинення оподаткування. Прийняття зазначеного проекту Закону сприятиме вирішенню проблемних питань, які виникають у процесі ліцензування та контролю за виробництвом, торгівлею алкогольними та тютюновими виробами, створить принципово новий правовий простір для легальної діяльності суб'єктів підприємницької діяльності у сфері виробництва та обігу алкоголю і тютюну, цивілізованих стосунків між товаровиробниками, державою і споживачами.

    Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Закону від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань надсилаються на поштову адресу: 04655, МСП, м. Київ – 53, Львівська пл. 8., ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, та електронну – ygoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту Закону. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.