• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Торгово-промислова Палата України вже євроінтегрується

    Опубликовано: 2005-06-02 20:29:14
    1 червня 2005 року відбувся візит в Україну Президента Асоціації Торгово-промислових Палат Європи Крістофа Ляйтла.

    Візит пана Ляйтля обумовлений вступом до ЄвроПалати у 2003 році Торгово-промислової Палати України як асоційованого члена та обранням у жовтні 2004 року до Ради директорів Європалати представника ТПП України. Основна мета діяльності ЄвроПалати це налагодження більш тісних зв'язків між торгово-промисловими Палатами ЄС і країн не членів ЄС. „Після вступу України до СОТ, наступним кроком буде Угода про зону вільної торгівлі з ЄС і в цьому якраз Європалата суттєво зможе допомогти”, - повідомив пан Ляйтл. З іншого боку „Без присутності в Брюсселі (членство в Торгово-промисловій Палаті Європи – авт.) неможливо просувати свою продукцію на Європейський ринок”, - переконаний Віктор Яновський, віце-президент ТПП України.

    Зараз ТПП України разом з ЄвроПалатою займається збором даних від українських підприємств щодо їх конкурентоспроможності. Узагальнені матеріали разом з такими ж даними по інших країнах Європи будуть включені у спеціальний збірник, що надасть додаткову можливість оцінити стан конкурентоспроможності України.

    ТПП України вдячна Європалаті за підтримку ініціативи по створенню на базі ТПП України ЄвроІнфоКореспондентського Центру, який би надавав українським підприємствам актуальну інформацію (оподаткування, митне оформлення тощо) стосовно умов ведення бізнесу в країнах Євросоюзу.

    Зважаючи на особливості політичної і економічної ситуації, що склалася в Україні та зростаючий інтерес ділових кіл ЄС до України, ТПП України виступатиме засновником і координатором діяльності у Брюсселі Бюро українського бізнесу. Наш короткий візит до України вже приніс конкретні рішення”, - сказав насамкінець пан Ляйтл.

    Довідка Асоціація торгово-промислових Палат Європи (ЄвроПалата) – це міжнародна організація, яка була створена в 1958 році і на даний час об'єднує 41 національну Торгово-промислову Палату, включаючи палати з країн СНД. Члени Євро Палати входять до мережі майже 2000 регіональних і місцевих палат Європи та представляють інтереси більш ніж 17 мільйонів підприємств із загальною кількістю зайнятих на них, 120 млн. Головний офіс Євро Палати знаходиться у Брюсселі (Бельгія).

    Члени Європалати розподілені на три категорії:
    - країни-члени ЄС;
    - асоційовані члени (Україна, Росія, Білорусь, Молдова та інші країни СНД);
    - члени-кореспонденти (країни, які не належать до Асоціації, але в перспективі можуть бути прийняті. Наприклад, країни Азії чи Африки).
    ElcomartNews e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.