• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий механізм відшкодування ПДВ в Херсонській області дав свої результати

    Опубликовано: 2005-12-13 10:18:00
    За повідомленням Державної податкової адміністрації у Херсонській області з 1 червня 2005 року почав діяти новий порядок розрахунків з бюджетом, який передбачає спрощення процедури відшкодування податку на додану вартість, який затверджений наказом ДПА України.
    Окрім того, спрощена процедура проведення перевірок щодо підтвердження достовірності нарахування бюджетного відшкодування ПДВ. Цей наказ поставив у рівні умови всіх платників податку на додану вартість, які декларують відшкодування ПДВ. Вже немає окремого експортного відшкодування, яке раніше необхідно було відшкодовувати протягом 30 календарних днів від дня подання декларації, бюджетного відшкодування протягом місяця та звичайного відшкодування після 3-х звітних періодів. Для всіх платників податку законом встановлено єдиний термін отримання бюджетного відшкодування, якщо воно підтверджено перевірками, - протягом 5 робочих днів від дати надання Довідок про підтвердження правомірності сум бюджетного відшкодування ПДВ за результатами документальної невиїзної перевірки або планової документальної перевірки підрозділи обліку та звітності готують та надають органам державного казначейства України висновки про суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість із врахуванням результатів перевірок.
    Саме завдяки запровадженню нового порядку проведення перевірок при відшкодуванні ПДВ, тільки за результатами невиїзної документальної перевірки, без проведення зустрічних перевірок постачальників товарів, вже отримали належні суми бюджетного відшкодування за деклараціями із заявленими сумами понад 100 тис. грн. та більше. такі підприємства, як АТЗТ “Херсонська кондитерська фабрика”, ВАТ “Херсонський суднобудівний завод”, ТОВ “Амалтея”, ТД “Славно”, ТОВ “Ітек”, ПП “Промкаскад”. Загальна сума по них склала близько 2 млн. грн. Готуються документи на підтвердження ПДВ по ВАТ “Херсонський комбінат хлібопродуктів”, сума заявлена за декларацією – понад 1 мільйон 43 тисячі грн.
    За 11 місяців поточного року на розрахункові рахунки платників податків відшкодовано 81,9 млн. грн., що на 47 млн. грн. більше ніж за відповідний період 2004 року. Сума відшкодування цього року перевищує у 2,3 раза цифру минулого року. Тільки у листопаді платникам на розрахунковий рахунок відшкодовано 12,3 млн. грн., що у 4 рази перевищує суму минулого року.
    Окремо за деклараціями за липень-жовтень 2005 року заявлено до відшкодування ПДВ у сумі понад 38 млн. грн.,   підтверджено підрозділами адміністрування ПДВ   близько 6 млн. грн., які вже відшкодовані.
    Прес-служба Херсонської ОДА
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.