• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зміни Закону України "Про пенсійне забезпечення"

    Опубликовано: 2006-02-17 11:58:00

    Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо обчислення стажу роботи працівників Служб крові), поданий народним депутатом І.Шурмою (Інформаційне управління)

    Законопроектом пропонується пільги по обчисленню стажу за роботу в деяких медичних закладах поширити на заклади охорони здоров\'я або їх структурні підрозділи, що проводять дослідження (вимірювання) з діагностики ВІЛ-інфекції (СНІД) у населення.

    Зазначена законодавча ініціатива, на думку членів Комітету, не може бути підтримана з таких причин.

    У зв\'язку з набранням чинності з 1 січня 2004 року Закону України "Про загальнообов\'язкове державне пенсійне страхування" закони України та інші нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону. За цим Законом до страхового стажу для обчислення пенсії зараховуються лише періоди, за які щомісяця сплачені страхові внески, і періоди роботи з 1 січня 2004 року враховуються до страхового стажу в одинарному розмірі. При цьому періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності цим Законом, зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

    Тобто, внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення", яким з 1 січня 2004 року не регулюється зазначене питання, є неприйнятними.

    На підставі викладеного Комітет вирішив проект закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" внести на розгляд Верховної Ради України у першому читанні і рекомендувати його відхилити.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.