• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд затвердив Державну програму будівництва та розвитку мережі метрополітенів на 2006-2010 роки

    Опубликовано: 2006-03-07 16:17:00

    Уряд своєю постановою затвердив Державну програму будівництва та розвитку мережі метрополітенів на 2006-2010 роки вартістю 9,5 мільярдів гривень.

    За словами міністра транспорту та зв’язку Віктор Бондаря, в межах програми передбачено розвиток та будівництво нових станцій метро у Києві, Харкові, Дніпропетровську та Донецьку. Окрім того, передбачається вивчення перспектив будівництва метрополітенів в Запоріжжі, Одесі та Львові.

    Зокрема, програмою передбачено будівництво 16 нових станцій метро в Києві, які дозволять створити нову кільцеву гілку метрополітену. Також планується будівництво 4 нових станцій метро та одного депо у Харкові. Загалом, в рамках програми передбачено будівництво 40 кілометрів метрополітену та 28 станцій.

    За словами міністра, у програмі заплановано проведення робіт зі створення безаварійності донецького та дніпропетровського метрополітенів. Віктор Бондар також додав, що в рамках програми передбачається створення на метрополітенах нової інфраструктури та облаштування сучасним електронним обладнанням.

    Крім того, в рамках програми буде започатковано пілотний проект легкого метро. Зокрема, лінія легкого метро буде побудована в Києві в напрямку Борщагівки.

    Міністр також наголосив, що при реалізації цієї програми уряд буде орієнтуватися на вітчизняного виробника, що дасть можливість збільшити виробництво на вітчизняних підприємствах, а також створити нові робочі місця.

    За словами Віктор Бондаря, структура фінансування програми будівництва та розвитку мережі метрополітенів передбачає виділення 5 млрд. грн. з державного бюджету, а також 4,5 млрд. грн. з місцевих бюджетів. У 2006 році на реалізацію програми з державного бюджету планується виділити 200 млн. грн., з місцевих – 1,1 млрд. грн.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.