• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Після 2011 року вноситимуться лише незначні корективи в чисельність і структуру

    Опубликовано: 2006-03-09 15:10:00

    “2011 рік стане рубежем, після якого вноситимуться лише незначні корективи в чисельність і структуру Збройних Сил України. Тобто ми отримаємо той оптимальний режим функціонування армії, який забезпечить, з одного боку, оптимальний рівень виконання завдань, з іншого боку – баланс між нашими потребами і можливостями нашої економіки”. Таким бачить майбутнє Збройних Сил України міністр оборони України Анатолій Гриценко, яке він висловив у сьогоднішньому інтерв’ю.

    “На рівні Уряду були прийняті розроблені військовим відомством два стратегічні документи – Програма розвитку озброєння і військової техніки до 2009 року і Держпрограма розвитку ЗС України до 2011 року. Обидва документи дають уявлення про те, якими будуть наші Збройні Сили до 2011 року”, – зазначив Анатолій Гриценко.

    Він також зазначив, що майбутня структура Збройних Сил України не відрізнятиметься від сьогоднішньої і складатиметься з трьох видів: Сухопутні війська та Повітряні і Військово-Морські Сили.

    “Чисельність армії на рубежі 2011 року складатиме 143 тисячі осіб. У складі Збройних Сил буде компонент з’єднань швидкого реагування з дуже високим рівнем боєготовності. Це близько 6 тисяч. Ще 23 тисячі – сили швидкого реагування. Цей компонент армії буде забезпечений людьми і технікою практично на 100%, включаючи запаси для ведення автономних військових або інших операцій, якщо раптом буде потрібно застосування армії в мирний час”, – повідомив Анатолій Гриценко.

    Він також додав, що у 2011 році Збройні Сили матимуть не паперовий, а реальний резервний компонент.

    “Це будуть люди, які проходитимуть щорічні збори і підготовку. Їх буде приблизно 11-12 тисяч. Але головне – це будуть військовослужбовці з числа фахівців по самих наукоємких спеціальностях: технічні фахівці вищого класу, військові аналітики, льотчики, штабні офіцери, фахівці протиповітряної оборони, військові моряки. Тобто ті, хто нещодавно звільнився з армії, але здатні швидко включитися і виконувати військові задачі”, – зазначив керівник оборонного відомства.

    Анатолій Гриценко висловив сподівання, що до 2011 року армія і військове відомство будуть звільнені від невластивих їм задач.

    “У складі Міноборони буде мінімальна кількість підприємств, оскільки багато що ми будемо закуповувати у вітчизняних цивільних підприємств. Не буде ніяких радгоспів, не буде надмірної кількості військових містечок, баз, арсеналів з непотрібними боєприпасами, не буде десятків тисяч одиниць надмірної, застарілої і непрацюючої техніки”, - зазначив міністр оборони України.

    “Гадаю, що за декілька років ми позбудемося такого ганебного явища, як безквартирні офіцери. Якщо й надалі будуватимемо житло такими ж темпами, що і минулого року коли було здано 6.537 квартир, тобто в 2,5 рази більше, ніж в 2004 році, проблема буде вирішена. І у військових сім’ях ми отримаємо нормальний психологічний клімат, а служба в армії стане престижним заняттям”, – наголосив Анатолій Гриценко.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.