• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про Концепцію енергетичної безпеки України"

    Опубликовано: 2006-03-09 15:48:00

    Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки розглянув проект закону "Про Концепцію енергетичної безпеки України", поданий народними депутатами В. Пустовойтенком, А. Клюєвим, М.Кухарчуком

    На засіданні Комітету наголошувалося, що енергозбереження є основним елементом енергетичної безпеки України, який дозволить значно скоротити обсяги споживання енергоносіїв та, відповідно, ступень енергетичної залежності від інших країн, а згодом допоможе підвищити конкурентноздатність економіки України.

    Голова Комітету А.Клюєв запропонував затвердити Концепцію енергетичної безпеки України як основу для подальшої розробки законодавчих та нормативно-правових актів, включаючи плани заходів щодо їх реалізації. Відсутність Концепції енергетичної безпеки України на даному етапі розвитку суспільства, коли загострюються негативні світові тенденції щодо сталого постачання енергоносіїв та спостерігається незупинне зростання цін на них, змінюються геополітичні інтереси та стратегічні задачі сусідніх з Україною країн, набуває загрозливого характеру.

    Зокрема, передбачається проведення комплексної оцінки енергетичної безпеки України за галузями паливно-енергетичного комплексу (електроенергетика, вугільна промисловість, нафтогазовий комплекс).

    В основу Концепції покладені макроекономічні показники, які орієнтовані на широке застосування енергозбереження в процесі функціонування національної економіки. При цьому, енергозбереження розглядається як основний елемент енергетичної безпеки України, який дозволить значно скоротити обсяги споживання енергоносіїв та, відповідно, ступень енергетичної залежності від інших країн, а вже потім як елемент, що дозволяє підвищити конкурентноздатність економіки України.

    Концепцією розглядаються параметри енергетичної безпеки України за такими факторами як рівень забезпечення попиту на енергоносії, у тому числі за рахунок власних ресурсів, стан основних фондів паливно-енергетичного комплексу, напрямки оновлення, рівень безпеки їх експлуатації, потреба в інвестиційних ресурсах тощо.

    Комітет вважає, що прийняття Концепції забезпечить проведення державою збалансованої та послідовної політики, спрямованої на подолання існуючих негативних наслідків у сфері енергетичної залежності країни та забезпечення енергетичної безпеки України.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.