• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про встановлення розміру пенсій

    Опубликовано: 2006-03-17 11:35:00

    Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту розглянути проект закону про встановлення розміру пенсій учасникам Великої Вітчизняної війни

    Законопроектом пропонується встановити для учасників Великої Вітчизняної війни пенсії в розмірі не нижче прожиткового мінімуму, встановленого законодавством України для працездатної особи.

    Водночас, наголошувалося на засіданні Комітету, що Закон "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" встановлює диференційований підхід до визначення обсягу та розміру пільг (в т.ч. щодо пенсійного забезпечення) ветеранів війни в залежності від їх категорій, а саме: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, на яких поширюється чинність закону, а також особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Отже, підвищення розміру пенсії лише для однієї категорії ветеранів війни не відповідає принципам градації розмірів пенсій окремим категоріям ветеранів, встановлених законом.

    На думку Головного науково-експертного управління, законопроект має встановлювати пенсії не лише для учасників, а (диференційовано за категоріями) для всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни. Крім того, у цьому випадку має бути застосовано показник прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а не працездатних, як це пропонується законопроектом.

    Крім того, відповідні пропозиції щодо підвищення розміру пенсій ветеранам Великої Вітчизняної війни доцільніше вирішувати шляхом внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

    Розглянувши та обговоривши порівняльну таблицю, Комітет не дійшов спільної думки щодо зазначеного проекту і рекомендує парламенту розглянути його та прийняти відповідне рішення.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.