• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада прийняла закон "Про Технополіс "Київська політехніка"

    Опубликовано: 2006-03-17 12:07:00

    Верховна Рада України у першому читанні проект закону "Про Технополіс "Київська політехніка"

    Законопроектом передбачено визначити правові та економічні засади запровадження та функціонування Технополісу "Київська політехніка".

    За проектом Технополіс "Київська політехніка" - об´єднання, що створюється Національним технічним університетом України "Київський політехнічний інститут", юридичних осіб з метою розробки та реалізації проектів інноваційного циклу.

    Відповідно до законопроекту, Технополіс розроблятиме інноваційні проекти. Результати наукових досліджень в рамках тих проектів, які будуть проведено за рахунок коштів Державного бюджету, залишатимуться у власності Технополісу.

    Відповідно до статті 8 проекту, територія Технополісу звільняється від плати за землю. Приміщення та будівлі, що використовуються для реалізації проектів інноваційного циклу і належать державним організаціям або учасникам Технополісу, звільняються від орендної плати на час реалізації такого проекту. Для реалізації проектів інноваційного циклу Технополісу Фондом державного майна України та органами місцевого самоврядування можуть передаватися на безоплатній основі або на пільгових умовах об´єкти незавершеного будівництва, території для створення виробничо-технологічних комплексів та інші об´єкти, що підлягають приватизації.

    Також, законопроектом запроваджується такі види державного стимулювання діяльності Технопарку:

    надання інноваційного податкового кредиту;

    надання фінансової підтримки учасникам Технополісу за рахунок повної або часткової компенсації відсоткової ставки за залученими ними в національній валюті банківськими довгостроковими кредитами;

    державне замовлення на виготовлення інноваційної продукції та надання послуг;

    прискорена амортизація основних фондів для учасників Технополісу;

    звільнення від сплати ввізного мита під час ввезення на митну територію України обладнання для проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт;

    застосування податкового векселя в рахунок сплати податку на додану вартість зі строком погашення на 720 календарний день на суми податкового зобов´язання при імпорті нового устаткування та комплектуючих до нього.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.