• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Меморандум про взаєморозуміння у сфері стандартизації між Україною та Австрією

    Опубликовано: 2006-03-17 17:25:00

    17 березня Голова Держспоживстандарту України Микола Негрич за участю постійного представника України при ООН та інших міжнародних організацій у Женеві Євгена Бершеди підписав Меморандум про взаєморозуміння між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики і Австрійським інститутом стандартів.

    Вивчення досвіду та налагодження співпраці з одним із авторитетних європейських національних органів зі стандартизації є надзвичайно актуальним для України. Адже, за інформацією австрійських фахівців впровадження сучасних європейських стандартів забезпечує щорічно 25% економічного зростання економіки Австрії, а внесок стандартів у внутрішній валовий продукт сягає приблизно 1,7 мільярда Євро.

    Зокрема, сторони домовились розглядати можливості співробітництва у таких напрямах як організація та становлення системи стандартизації, гармонізованої з європейською та міжнародною, розроблення та впровадження технічних регламентів, гармонізованих стандартів на основі директив ЄС, систем управління (якістю, навколишнім середовищем, безпекою харчових продуктів, проведення семінарів, конференцій та лекцій, курсів підвищення кваліфікації персоналу.

    Слід пригадати, що підписанню меморандуму передував візит делегації Держспоживстандарту України до Відня у січні цього року, під час якого було обговорено перспективні напрями співробітництва між двома організаціями у сфері стандартизації.

    Після підписання меморандуму Микола Негрич продовжив роботу у 79 засіданні Ради міжнародної організації зі стандартизації (ISO), що протягом 16-17 березня проходить у Женеві.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.