• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обстановка на придністровському сегменті україно-молдовського кордону стабільна й контрольована

    Опубликовано: 2006-03-22 15:41:00

    Державна прикордонна служба України інформує, що обстановка на придністровському сегменті україно-молдовського кордону, залишається стабільною й контрольованою, а пропускні операції здійснюються відповідно до чинного законодавства.

    Протягом минулої доби через один з найбільших автомобільних пунктів пропуску на цій ділянці - “Платонове” з України в ПМР пропущено 13 вантажних автомобілів з продуктами харчування та промисловими товарами, в Україну – 2 порожні вантажівки. 5 вантажних авто через відсутність митного забезпечення Республіки Молдова наразі перебувають у зоні між двома пунктами пропуску. 2 з них перевозять промислове обладнання, що було у використанні. Інші – нове обладнання, металевий дріт та авіадеталі.

    Аналогічна ситуація спостерігається і в пункті пропуску для автомобільного сполучення “Кучурган”, де у нормальному режимі на територію Придністров’я було пропущено 26 вантажівок, 12 з яких везли м’ясопродукти, 14 – товари народного споживання. Натомість в Україну змогло проїхати лише 19 автомобілів без вантажу. Через відсутність належно оформлених документів залишаються перед пунктом пропуску й за лінією кордону 8 придністровських автомобілів із текстилем, взуттям, станками, алектродвигунами та текстолітом. У 7 з них отримувачами товару є підприємства Росії.

    Усього протягом минулої доби з України до ПМР пропущено 55 вантажівок з різноманітними товарами, а от 25 авто, які змогли в’їхати в нашу країну, прямували порожняком. Лише один автомобіль, що перетнув кордон у пункті пропуску “Тимкове” виявився завантаженим: ним приватна особа переправляла в Україну особисті речі.

    Крім цього, на залізничній станції “Кучурган” очікують пропуску через кордон 122 вантажних вагони, 99 з яких без вантажу прямують транзитом в Румунію.

    У решті пунктів пропуску обстановка залишається без змін.

    Прикордонники наразі докладають усіх зусиль, аби незручності не позначилися на здоров’ї громадян, які змушені чекати пропуску через кордон. Так, між пунктами “Платонове” та “Гоянул Ноу” продовжує функціонувати польова кухня Котовського прикордонного загону, а водіїв автомашин забезпечують чаєм та гарячою водою.

    Державна прикордонна служба України і надалі інформуватиме про пропускні операції на придністровському сегменті україно-молдовської ділянки кордону.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.