• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпромгірнагляд активізує співпрацю з Міжнародною Фінансовою Корпорацією Світового Банку

    Опубликовано: 2006-03-28 15:16:00

    “Безумовно, ми сприяємо розвитку бізнесу, і цей напрямок є пріоритетним у роботі Департаменту, але бізнесу безпечному, без смертельних травм, адже саме він є запорукою розвитку економіки країни”, - зазначив начальник управління науково-технічного забезпечення державного нагляду Держпромгірнагляду Георгій Больман на зустрічі з керівником Проекту Міжнародної Фінансової Корпорації Світового Банку Флорентином Бланком, яка відбулася наприкінці березня в рамках меморандуму про співпрацю.

    Начальник управління ознайомив міжнародних експертів з системою державного нагляду у сфері промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, окреслив питання технічної експертизи та зупинився на пріоритетах, визначених Держпромгірнаглядом на поточний рік. Зокрема, було відзначено, що Департамент, враховуючи специфіку розвитку бізнесу в Україні, послідовно працює над удосконаленням дозвільної системи, подальшим її спрощенням та прозорістю процедури видачі дозволів, обмеженням кількості суб’єктів господарювання, яким необхідно їх отримувати. На сьогодні розроблено зміни, що передбачають скорочення переліку робіт більш ніж утричі, на які підприємцю необхідно отримати дозвіл (з 88 найменувань робіт пропонується залишити 26). Уперше запроваджується декларативний принцип, який дає змогу лібералізувати стосунки з підприємцями.

    На зустрічі українська сторона висловила надію щодо розвитку співпраці в трьох основних напрямках:

    перший – здійснення аналізу передового досвіду закордонних країн і стандартів стосовно процедур видачі дозволів та проведення експертизи органами нагляду за охороною праці. «Особливо, - підкреслив начальник управління Департаменту, - нас цікавлять країни, які нещодавно увійшли до складу європейської спільноти і тільки-но пройшли шлях реформації дозвільної системи (наприклад, країни Балтики, Угорщина тощо);

    другий – корегування та інвентаризація законодавчої бази з промислової безпеки та охорони праці. В Україні - понад 2,5 тисячі державних нормативних актів з охорони праці, більшість з яких - застаріла та потребує перегляду. Українська сторона хотіла б отримати пропозиції та рекомендації незалежних закордонних експертів щодо удосконалення документів з точки зору адаптації їх до норм міжнародного та європейського законодавства;

    третій - розробка та запровадження технічних регламентів, гармонізація національних стандартів, контроль за системою оцінки відповідності продукції, устаткування і технологій у закріпленій галузі регулювання.

    У свою чергу, Флорентин Бланк висловив наміри подальшого співробітництва з Державним департаментом промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, підкреслив актуальність порушених питань та спроможність Корпорації у наданні консалтингових послуг з вищезазначених напрямків.

    Сторони домовилися найближчим часом розробити механізми реалізації положень Меморандуму про співпрацю.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.