• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яценюк зустрівся з Послом США Джоном Гербстом

    Опубликовано: 2005-10-26 15:13:00
    Серед тем, які обговорювалися під час розмови, особливу увагу було приділено процесу вступу України до Світової організації торгівлі. Зокрема, порушувалося питання стану переговорного процесу з укладення двостороннього протоколу із США про умови приєднання України до СОТ, а також проходження відповідних законодавчих актів у Верховній раді України.
     
    Під час бесіди Посол США звернувся до міністра з побажанням вжити кроків для забезпечення практичного виконання законодавства щодо захисту прав інтелектуальної власності. З цього приводу Арсеній Яценюк зазначив, що вже підписано відповідні документи, зокрема, спільний наказ Мінекономіки з Державним департаментом інтелектуальної власності та документ про спеціальні права інспекторів з перевірки промислових об’єктів, що виробляють диски.
     
    У ході обговорення питання про одержання Україною статусу країни з ринковою економікою в контексті антидемпінгового законодавства США міністр економіки повідомив, що українська сторона вжила додаткових кроків, які необхідні для успішного розгляду справи компетентними органами Сполучених Штатів. Зокрема, скористалася послугами кваліфікованих адвокатів.
     
    Сторони торкнулися також актуального питання щодо проведеного вчора відкритого аукціону та факту приватизації „Криворіжсталі”. Міністр економіки зазначив, що цей крок значно підвищить інвестиційний імідж України. Через здійснені в цьому році продажі (не тільки „Криворіжсталі”, а й банку „Аваль” та інших об’єктів) сума прямих зарубіжних інвестицій в економіку України, за словами Арсенія Яценюка, буде найбільшою за всі роки незалежності держави.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.