• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спроби утворення багатонаціонального суспільства можуть призвести до міжетнічних конфліктів

    Опубликовано: 2005-10-27 09:21:00
    Політика між расових відносин у Великій Британії розвивалася з метою змусити біле населення позбутися забобонів щодо етнічних меншин. Важко сказати, чи вдався цей план повністю чи ні, проте сьогодні між расові стосунки знову під загрозою.
     
    Безпорядки минулого тижня у Бірмінгемі показали, що представники етнічних меншин самі здатні на расову ненависть.

    Постійні нападки одне на одного представників чорної та азійської громад вилилися у відкрите насилля.

    Судячи зі всього, безпосереднім приводом до спалаху насильства стала поява на одному з Інтернет-сайтів повідомлення про те, що чорношкіра дівчина була зґвалтована бандою вихідців з Азії. Це вкотре демонструє, до яких наслідків може призвести комбінація нових технологій і зловісних чуток.

    Раніше голова британського Комітету з расової рівності Тревор Філіпс неодноразово попереджав про небезпеки, які загрожують багатонаціональному суспільству. Останні події в Бірмінгемі підтвердили його правоту.

    Кажучи про те, що у вільному суспільстві необхідно терпимо ставитися до культури і стилю життя різних груп, не варто забувати, що толерантність, яка веде до знищення основної культури, дуже небезпечна. Представники різних етнічних груп передусім мають почуватися британцями. Причетність до спільної культури не зможе, звичайно, повністю унеможливити повторення аналогічних трагічних подій, але помітно знизить ризик їх появи.

    На жаль, представники практично усіх британських політичних партій невиправдано помірковано ставляться до „священої корови” багатонаціонального суспільства не дивлячись на те, що реальність доводить нереальність такого ставлення.
     
    "Народний оглядач"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.