• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нас змушують забути про Чорнобиль!

    Опубликовано: 2005-10-27 09:27:00
    24 жовтня відбулося засідання круглого столу на тему: «Обговорення доповіді МАГАТЕ, представленої на Чорнобильському Форумі 6-7 вересня 2005 року у Відні». Обговорення відбулося у Державному комітеті ядерного регулювання України 24 жовтня 2005 року за участю членів Громадської колегії комітету, експертів Greenpeace International, фахівців Держатомрегулювання та інших організацій і установ, громадських організацій, ЗМІ. Учасники засідання розкритикували висновки МАГАТЕ, щодо наслідків Чорнобильської катастрофи.
     
    Лейтмотив доповіді Міжнародної агенції з атомної енергетики «Спадок Чорнобиля: медичні, екологічні та соціально-економічні наслідки» зводиться до того, що наслідки Чорнобильської катастрофи перебільшені, основні проблеми зі здоров’ям виникають у людей не через вплив радіації, а через відсутність інформації та безпідставних острахів. Висновки міжнародних експертів, окрім обурення, викликали недовіру, виправдану незаперечними фактами: суперечністю статистичних даних, недосконалістю даних вітчизняної дозиметрії, заангажованістю однієї зі сторін, неврахуванням шкідливості малих доз та віддаленої небезпеки - дестабілізації генома людини.
     
    Учасники круглого столу висловили спільну незгоду з висновками експертів Чорнобильського форуму МАГАТЕ та прийняли резолюцію. В резолюції рекомендується органам державної влади в Україні взяти під суворий контроль і припинити практику участі у підготовці міжнародних документів від імені держава Україна експертів, державних службовців, уповноважених осіб, щодо яких заздалегідь відомо про конфлікт їх професійних інтересів з інтересами державної політики з визначеного питання.
     
    Учасники засідання домовилися звернутися до Голови Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 20-ю річницею Чорнобильської катастрофи з проханням заслухати на засіданні Комітету уповноважених осіб, які в якості експертів від держави Україна приймали участь в роботі Чорнобильського форуму по підготовці доповіді МАГАТЕ/ВОЗ «Спадщина Чорнобиля: медичні, екологічні і соціально-економічні наслідки». За результатами Слухань дати оцінку їх участі в роботі чорнобильського форуму в контексті можливих негативних наслідків для держави Україна від доповіді МАГАТЕ.
     
    Ініціатори засідання вирішили звернутися до Президента України та Прем’єр-міністра утворити при Організаційному комітеті з підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 20-ю річницею Чорнобильської катастрофи спеціальну комісію по підготовці державного звіту «20-а річниця Чорнобильської катастрофи: медичні, екологічні і соціально-економічні наслідки». Залучити до підготовки державного звіту, в якості уповноважених експертів, представників від Оргкомітету, профільних державних установ, зацікавлених громадських організацій, незаангажованих науковців.
     
    На круглому столі було прийнято рішення опублікувати державний звіт «20-а річниця Чорнобильської катастрофи: медичні, екологічні і соціально-економічні наслідки» в офіційних засобах масової інформації та після цього офіційно передати державний звіт Організації Об’єднаних Націй як альтернативу сфальсифікованої Чорнобильським форумом МАГАТЕ доповіді «Спадщина Чорнобиля: медичні, екологічні і соціально-економічні наслідки». Учасники засідання наполягають на тому, щоб керівництво країни публічно висловило негативну позицію щодо висновків чорнобильського форуму ООН.
     
     Прес- служба  Партії зелених
     
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.