• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент Ірану викликав міжнародний скандал

    Опубликовано: 2005-10-27 09:46:00
    Міжнародна спільнота гостро засудила заклик президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада стерти з лиця землі державу Ізраїль.
     
    Речник президента США сказав, що ця заява посилює стурбованість іранською ядерною програмою, яку, за підозрами американців, Іран використовує для розробки ядерних озброєнь.
     
    Британія, Франція, Іспанія і Канада викликають іранських дипломатів, щоби висловити протест проти репліки президента Ахмадінеджада.
     
    Він промовляв на конференції в Тегерані під назвою "Світ без сіонізму".
     
    Дипломатичний оглядач ВВС Бриджит Кендалл повідомляє, що вияви обурення після заклику іранського президента стерти з лиця землі Ізраїль були швидким і загальним.
     
    Бриджет Кендалл: "Британія назвала ці слова огидними і глибоко тривожними, а також заявила, що висловить сьогодні протест іранському посолству. Іранських дипломатів викличуть також Франція, Іспанія і Канада. Німеччина заявила, що якщо це правда, то такі заяви є абсолютно неприйнятними. А у Вашингтоні адміністрація Буша зазначила, що ці слова відображають справжні погляди іранського уряду і поглиблюють стурбованість ядерною програмою Ірану. Та країна не вперше засуджує Ізраїль, але давно такого лютого словесного нападу не здійснював чільний іранський посадовець. У час, коли відносини Ірану з Британією та іншими країнами щотижня погіршуються, західні уряди сподіваються, що скоординований дипломатичний протест допоможе їм посилити тиск на Тегеран."
     
    BBC Ukrainian
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.