• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Страсбурзі визначено нових лауреатів премії Сахарова

    Опубликовано: 2005-10-27 15:17:00
    Європейський парламент оголосив імена лауреатів Премії імені Сахарова. Ця нагорода щорічно вручається за внесок у справу захисту прав людини.

    За повідомленням “Німецької хвилі”, цього року спеціальний комітет у складі спікера Європарламенту та голів парламентських фракцій, який ухвалює рішення про присудження премії, визначив одразу трьох лауреатів. Їхні імена оголосили в Страсбурзі.

    Це кубинська організація „Жінки в білому”, яка відстоює права політичних в‘язнів; нігерійська жінка-адвокат Хаува Ібрагім - вона представляє інтереси жінок в ісламських країнах, яким через подружню зраду загрожує побиття камінням; а також правозахисна організація „Репортери без кордонів”, яка з 1985 року відстоює свободу слова у світі та виступає проти цензури.

    „Вручення нагороди відбудеться в грудні цього року”, - сказав представник Європарламенту.

    Премію імені Сахарова розміром у 50 тисяч євро засновано 1988-го року. Її першим лауреатом став південноафриканський лідер Нельсон Мандела.
     

    "Pronovosti"

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.