• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські екперти обговорять у Москві строки прокачування туркменського газу в Україну

    Опубликовано: 2005-10-27 15:27:00
    Українські експерти наступного тижня візьмуть участь у переговорах у Москві, під час яких планується узгодити строки прокачування туркменського газу в Україну до кінця нинішнього року по території Узбекистану, Казахстану й Росії. Про це повідомив журналістам в Ашгабаті міністр палива й енергетики України Іван Плачков, який перебуває у складі офіційної делегації у рамках візиту в Туркменістан Прем'єр-міністра України Юрія Єханурова.
     
    За словами І.Плачкова, газові переговори в Москві стануть "попередньою роботою й підготовкою до зустрічі, яка проводитиметься на рівні прем'єрів або віце-прем'єрів Росії й України в першій декаді листопада місяця". Міністр також повідомив, що під час цієї зустрічі планується остаточно вирішити питання з транспортування туркменського газу в Україну на 2006 рік.
     
    Міністр палива й енергетики підтвердив, що довгостроковий контракт про поставки туркменського газу в Україну "має перспективу". "Принципові угоди сьогодні є, але необхідно, щоб експерти попрацювали й визначили конкретні деталі й цифрові параметри". Іван Плачков також повідомив, що сьогодні буде підписано протокол між Україною й Туркменістаном, у якому буде відображено реальний стан справ щодо поточних платежів і поставок з України за туркменський газ.
     
    "У протоколі ми зафіксуємо те, що з туркменською стороною ми працюємо за графіком", - сказав Іван Плачков. За його словами, зараз узгоджено всі цифрові параметри українського боргу по товарній частині. Міністр палива й енергетики також повідомив, що поставку деяких товарів, які повинні стати платою за туркменський газ і які важко виготувати, перенесено на перший квартал 2006 року. "Це високотехнологічні речі", - сказав Іван Плачков. За його словами, цей момент також узгоджений з туркменською стороною. Тут ідеться про товари на суму близько 50 млн доларів.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.