• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС продовжує обнадіювати Україну

    Опубликовано: 2005-10-28 13:50:00
    Євросоюз вкотре задекларував готовність розпочати переговори про спрощення візового режиму для України до початку 1 грудня, коли відбудеться саміт Україна – ЄС. Єврокомісар iз питань політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявила, що дискусія із цього питання «просувається непогано». «Ми одержали мандат від країн-членів ЄС і маємо можливість почати роботу наприкінці нинішнього і початку наступного тижня. Ми перейдемо до переговорів до саміту 1 грудня. Зараз це можливо», — сказала вона у Страсбурзі у ході восьмого засідання міжпарламентської комісії Україна-ЄС.
     
    До 1 грудня ЄС хоче надати Українi і омріяний українською владою статус країни з ринковою економікою. Зокрема, Ферреро-Вальднер це підтвердила. «Україна зробила великий прогрес на шляху до статусу країни з ринковою економікою... Рішення у цьому плані повинно бути прийняте приблизно 1 грудня. Це гарний знак на майбутнє», — сказала вона. Також Єврокомісар висловилася за якнайшвидший вступ України до СОТ і дала позитивну оцінку проведенню аукціону з приватизації підприємства «Криворіжсталь».
     
    Ще один приємний знак уваги з боку Європи наша країна отримала з вуст британського прем'єра Тоні Блера, з яким, нагадаємо, нещодавно зустрічався Віктор Ющенко під час візиту до Лондона. Виступаючи в Європарламенті з програмною промовою, Блер назвав українців «друзями», а прагнення України долучитися до Євросоюзу — підтвердженням ваги європейських цінностей. Власне, свій виступ він розпочав із привітання української делегації у Страсбурзі: «Мені дуже приємно бути тут, у Європейському парламенті. Дозвольте додати мої вітання нашим колегам з України. Якщо будь-коли ми відчуватимемо брак упевненості щодо Європи та її цінностей, то зацікавлення з боку таких людей, як наші українські друзі, має нагадати нам, що цінності Європи міцні і бажані для значної частини решти світу». Зазначимо, що саме Британія зараз головує в ЄС, і тому під час вищезгаданого грудневого саміту слід очікувати приїзду Блера до Києва.
     
    Ганна Рута, "Україна молода"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.