• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Справа „Піскун проти Ющенка”: хронологія подій

    Опубликовано: 2005-10-28 13:56:00
    Як відомо Міністерству юстиції, громадянин України С.М. Піскун оскаржив Указ Президента України Віктора Ющенка „Про звільнення Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора України”: він подав одночасно дві позовні заяви, датовані 14 жовтня 2005 року, одну - до Шевченківського районного суду міста Києва 19 жовтня 2005 року, а другу - до Печерського районного суду міста Києва 20 жовтня 2005 року. Позови є ідентичними. Але варто зазначити, що в обох своїх позовних заявах позивач вказав на те, що його бажання – щоб справу розглядав Шевченківський районний суд міста Києва (за місцем проживання позивача).
     
    19 жовтня 2005 року Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу про відкриття провадження у адміністративній справі №2-12238/05 („Піскун проти Президента України”), призначив попереднє засідання та відмовив позивачеві у забезпеченні позову шляхом зупинення дії Указу Президента України про звільнення.
     
    20 жовтня 2005 року Печерський районний суд також відкрив провадження у адміністративній справі №3654/2005 („Піскун проти Президента України”) та призначив попереднє засідання у справі на 17.00 годину 26 жовтня 2005 року. Слід наголосити: у цьому випадку Печерський районний суд міста Києва відкрив провадження у справі всупереч тому, що позивач у своїй позовній чітко вказав свій власний вибір підсудності - Шевченківський районний суд.
     
    У наслідку: у двох судах міста Києва майже одночасно було відкрито провадження у справах між одними й тими ж самими сторонами, стосовно одного й того ж самого предмету, з тих же самих підстав.
     
    26 жовтня 2005 року відбулося попереднє засідання Печерського районного суду міста Києва у справі „Піскун проти Президента України”. Позивач у попереднє судове засідання не з‘явився, свого представника не надіслав. Суд лише оголосив письмову заяву представника позивача про відкликання позовної заяви. Але, як вважав суд, відкликати позовну заяву на стадії, коли вже було відкрито провадження за нею, неможливо. Окрім того, оскільки Печерський суд виходив з того, що територіальна підсудність подібної категорії справ призначається за місцем проживання (перебування) позивача, то на підставі статей 19 та 22 Кодексу адміністративного судочинства України було прийнято ухвалу про передачу цієї справи до Шевченківського районного суду міста Києва за підсудністю.
     
    Міністерство юстиції повідомляє, що відповідно до ухвали Шевченківського районного суду міста Києва від 19 жовтня 2005 року у справі №2-12238/05 („Піскун проти Президента України”) попереднє судове засідання призначено на 11.00 годину 31 жовтня 2005 року.
     
    Інтереси Президента України у цій справі представляють (на підставі Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого Указом Президента України від 30 грудня 1997 року) Міністр юстиціїУкраїни Сергій Головатий; директор департаменту представництва інтересів держави в судах України та в закордонних юрисдикційних органах Костянтин Красовський; начальник відділу представництва інтересів Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції в судах України Олена Островська.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.