• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Звернення Ющенка з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом

    Опубликовано: 2005-12-01 09:10:00
    Шановні співвітчизники!
     
    ВІЛ/СНІД – це виклик, кинутий світовій спільноті. Ця страшна хвороба стала загрозою безпеки людства. З ВІЛ-інфекцією у світі сьогодні живе понад 40 мільйонів людей. Три мільйони хворих на СНІД вже померло, понад півмільйона з них – діти. Кількість жертв невпинно зростає, тоді як ефективних ліків і досі не знайдено.
     
    Від цієї біди не можна відгородитися кордонами. Україна є найбільш постраждалою від поширення СНІДу в Європі.
     
    Переконаний – проблема ВІЛ/СНІДу стосується кожного з нас. Ми всі живемо в одному світі, і від цієї хвороби не застрахований ніхто. Незнання елементарних правил поведінки, легковажне ставлення до загрози може призвести до непоправних наслідків. Ми маємо запобігти лихові до того, як воно стане на порозі нашого дому.
     
    Хвора на СНІД людина не може бути втраченою для суспільства, вона має право на гідне життя, якісну освіту та охорону здоров'я. Пам'ятаючи клятву Гіппократа, лікар не має права відвертатися від ВІЛ-позитивного пацієнта. Цим людям потрібне розуміння та підтримка громади, і наш обов'язок – не жаліти чи відгороджуватися, а допомагати їм.
     
    Я хочу звернутися до служителів церков. Ваша роль у становленні молодої людини з високими моральними принципами може стати визначальною у боротьбі з лихом. У ваших руках доля багатьох українців.
     
    Я звертаюся до освітянських установ. Проблема СНІДу має бути відома кожному школяреві. Уроки про загрозу СНІДу мають стати не формальністю, а цікавим і корисним діалогом з дітьми.
     
    Я звертаюся до кожного українця. Тільки разом ми можемо перемогти підступного і безжального ворога на ім’я ВІЛ/СНІД. Я взяв вирішення цієї проблеми під свій особистий контроль і зроблю все, щоб подолати її.
     
    Прес-служба Президента України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.