• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: "КС є необхідною умовою для забезпечення прав і свобод людини"

    Опубликовано: 2005-12-01 09:23:00
    Президент звертається до Верховної Ради з проханням до 4 грудня 2005 р. забезпечити складання присяги новопризначеними суддями Конституційного Суду. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    Глава держави просить народних депутатів «проявити громадянську позицію, відкинути вузькопартійні інтереси та керуватися не передвиборною кампанією, а почуттям відповідальності перед державою і народом» з тим, щоб забезпечити роботу Конституційного Суду.
     
    Президент зазначає, що дієвий Конституційний Суд є «необхідною умовою для забезпечення прав і свобод людини і громадянина, дотримання принципу верховенства права», а будь-які спроби штучно обмежити його роботу «не свідчать про державницькі позиції».
     
    Згідно з українським законодавством, призначені судді Конституційного Суду вступають на посаду з дня складання присяги на засіданні Верховної Ради. Це має відбутися не пізніше, ніж за місяць після їхнього призначення. 15 листопада Президент призначив В. Кампо, Д. Лилака та В. Шишкіна суддями Конституційного Суду.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.