• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутати міськради висловилися проти бюджету

    Опубликовано: 2005-12-01 10:10:00
    «Уряд намагається поховати місцеве самоврядування!» — такі репліки викрикували депутати на вчорашній сесії міської ради Рівного. Відчай депутатів можна зрозуміти — проблема фінансування рівенських установ у наступному році за умови прийняття Радою Верховною існуючого варіанту Держбюджету постала настільки гостро, що в порядку денному ради міської з’явилося навіть питання про його «непідтримку». Депутати навіть мали визначитися з чергою, в якій вони їздитимуть до столиці на пікетування вищих державних установ. Дійшло навіть до саботажних закликів — рівенські обранці погрожували «у разі подальшого ігнорування вимог територіальних громад розглянути на черговій сесії міської ради питання про відмову від виконання делегованих державою повноважень».
     
    За політичними заявами, як правило, стоять чіткі економічні показники і вагомі грошові суми. Наприклад, Андрій Грещук, критикував держбюджет тому, що згідно з його проектом рівенські освітяни в наступному році мають отримати 68 мільйонів гривень, тоді як лише на зарплату, нарахування та енергоносії піде 79 мільйонів гривень. Погоджувалися з критикою головного кошторису країни усі, однак дехто з депутатів подумав, що пікетувати за рішенням ради державні установи якось… неетично. А підполковник самі знаєте якої Служби Едуард Герасимчук навіть поцікавився у головуючого на сесії (міський голова Віктор Чайка виїхав терміново до Києва все з тієїж «бюджетної» причини) Юрія Бідюка: «Ви що, закликаєте до громадянської непокори?»
     
    Врешті, розгляд питання перенесли на декілька годин, щоб отримати інформацію зі столиці від пана Чайки — він там якраз з іншими своїми колегасми-міськими головами був на зустрічі з Президентом. Однак мобільний телефон Чайки не відповідав, тож депутати самостійно підготували новий проект рішення, в якому про пікетування та ігнорування вже навіть не згадувалося. Депутати тільки звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з пропозиціями щодо змін в проекті бюджету, що стосуються Рівного. Про всяк випадок найактивніші депутати сьогодні вирушили до Києва — автобус їх чекав навпроти міськвиконкому о четвертій ранку.
     
    "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.