• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транспортники України та Йордану домовилися про співпрацю

    Опубликовано: 2005-12-01 10:28:00
    30 листопада у Києві відбулося перше спільне засідання українсько-йорданської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Українську сторону на переговорах представляв Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар, його заступник Павло Рябікін – голова української частини українсько-йорданської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та керівники департаментів відомства. Делегацію Уряду Йорданського Хашимітського Королівства, до складу якої були включені й представники приватного бізнесу Йорданії, очолював Міністр промисловості і торгівлі цієї країни Шаріф Аль-Зубі – голова йорданської частини спільної комісії.
     
    У ході переговорів обидві сторони відзначили важливість подальшого розвитку співробітництва у галузі транспорту та висловили зацікавленість у реалізації низки спільних проектів. Так, зокрема, йшлося про можливість участі Укрзалізниці та транспортних проектних організацій України у реалізації Генерального Плану розбудови мережі Йорданських залізниць, який, наразі, знаходиться у стадії розробки. Мінтрансзв’язку надалі прийматиме активну участь у тендерах, які оголошуються Урядом Йорданії. Поза цим, було визнано за доцільне провести вже до кінця 2005 року зустрічі на рівні експертів залізничної галузі України та Йорданії для детального ознайомлення з проектами з будівництва транспортної інфраструктури та підготовки первинних досліджень, необхідних для виконання цих проектів.
     
    Гостей особливо зацікавила можливість підготовки йорданських кадрів у сфері експлуатації залізниць у навчальних закладах залізничного транспорту України. Було також обговорено можливість ознайомлення йорданських інженерів та технічних спеціалістів з досвідом модернізації та технічного обслуговування залізниць України.
     
    Щодо авіації, то Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар запропонував представникам Йорданської делегації предметно розглянути можливість закупівлі літаків АН-140, які на сьогодні вигідно відрізняються якістю та ціною на світовому ринку. За словами Віктора Бондаря, завод ім. Антонова вже має солідні замовлення на ці повітряні судна. Також транспортники обох країн домовилися розвивати пряме повітряне сполучення між Києвом та Амманом, що повинно сприяти активізації торгівельно-економічних взаємин між країнами. Сьогодні відсутність для бізнесменів можливості вільно подорожувати стримує їх активність.
     
    Сторони підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Йорданського Хашимітського Королівства про повітряне сполучення. В результаті переговорів на міжурядовому рівні було також підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Йорданського Хашимітського Королівства про морське торговельне судноплавство та Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством транспорту та зв’язку України і Йорданською морською адміністрацією про визнання Україною дипломів (сертифікатів) моряків Йорданського Хашимітського Королівства.
     
    У сфері телекомунікацій делегації обговорили можливості розвитку співробітництва за наступними напрямками: координація зусиль в рамках конференцій Міжнародного союзу електрозв’язку (ІТU); використання українського досвіду у сфері підготовки технічних спеціалістів у галузі зв’язку, зокрема, можливість навчання йорданських студентів у Одеській національній академії зв’язку ім. О.С. Попова.
     
    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.