• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко високо оцінив результати Дев’ятого саміту Україна – ЄС

    Опубликовано: 2005-12-01 14:10:00
    Президент України високо оцінив результати Дев’ятого саміту Україна – ЄС, що проходив сьогодні у Києві. Про це він заявив на спільній прес-конференції після завершення саміту. «На мій погляд, це найуспішніший саміт із дев’яти проведених між Україною та ЄС», – заявив Президент. Його успішність, за словами Президента, у конкретних результатах: підписанні ряду документів і прийнятті знакових для відносин між Україною та ЄС політичних рішень. «Ми переживаємо надзвичайно важливий етап у відносинах між Україною та Європейським Союзом», – переконаний Глава держави. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    В. Ющенко ще раз наголосив, що стратегічна мета нашої держави – інтеграція до ЄС, і Україна робитиме все можливе, щоб у рамках цієї стратегічної цілі «європейська спільнота, передусім, громадяни ЄС вбачали в українському членстві не додаткові проблеми, а нові переваги». «Ми переконані, що Україна є невід’ємною частиною політичної, економічної, гуманітарної Європи», – наголосив Президент.
     
    Віктор Ющенко повідомив, що під час саміту було відзначено ефективність виконання Плану дій Україна – ЄС «в усіх його шести спектрах». Зокрема, наголошувалося на особливій ефективності щодо реалізації Плану дій у торгово-економічній сфері, сферах безпеки, юстиції та внутрішніх справ.
     
    Знаковим для України, підкреслив Президент, також було «отримати позитивний сигнал від керівництва ЄС щодо започаткування переговорів з візових питань». «Моє відчуття, що ми маємо близькі позиції у регулюванні цього важливого для українських громадян питання і сподіваємося на продуктивні переговори», – наголосив він.
     
    Віктор Ющенко також відзначив, що лідери ЄС привітали зміцнення ролі України у забезпеченні миру та безпеки у світі. «Ми детально говорили про план врегулювання Придністровського конфлікту, логіку його продовження, теорію спільних зусиль уже в розширеному форматі «п’ять плюс два» і ті нові кроки та ініціативи, які спільно треба робити, щоб забезпечити вирішення цього важливого як для Європи, так і для України політичного врегулювання», – сказав він.
     
    Ні саміті було також відзначено прогрес у роботі української сторони по виконанню «домашнього завдання» відносно вступу України до СОТ. «Хоча ми відзначаємо, що на законодавчому рівні, на рівні національного парламенту ще не прийнято ряд важливих документів для кінцевого правового врегулювання цієї теми, – сказав Президент, – принаймні, сьогодні ми говоримо про готовність позитивної заяви від імені Європейського союзу в Гонконзі з цього приводу».
     
    Президент Ради ЄС Е. Блер висловив переконання, що відносини між Україною та ЄС будуть міцнішати. «Я сподіваюся, що це буде не лише найуспішніший саміт між Україною та ЄС, але також потужний поштовх для майбутнього розвитку. Можете бути певні, що у цьому поступі до нашого вільного майбутнього, до Європейського союзу, така країна як Велика Британія стане вашим партнером», – сказав він.
     
    Від імені Європейської Комісії її президент Жозеф Мануель Баррозу також відзначив «поступ України» на шляху реформ. «Фактично, сьогодні ми можемо оголосити, що досягли згоди щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою. Ми можемо також оголосити, що нещодавно почали переговори з приводу забезпечення візового режиму між Україною та ЄС, і далі буде зроблено ще багато чого для зміцнення і поглиблення зв’язків між Європейським союзом та Україною», – підкреслив він.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.