• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Крістіаном Штрохалем

    Опубликовано: 2005-12-07 10:08:00
    6 грудня ц.р. в Любляні Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Крістіаном Штрохалем.
     
    Під час зустрічі співрозмовники обговорили практичні питання подальшого розвитку співпраці між Україною і БДІПЛ ОБСЄ в контексті майбутніх парламентських виборів у нашій державі. Б.Тарасюк ще раз наголосив на зацікавленості керівництва України у тому, щоб вибори відбулися у відповідності до існуючих європейських стандартів та зобов’язань, взятих нашою державою у рамках ОБСЄ, та передав К.Штрохалю офіційне запрошення БДІПЛ ОБСЄ взяти участь у спостереженні за підготовкою та проведенням виборів до Верховної Ради України у березні 2006 року.
     
    К.Штрохаль висловив вдячність за запрошення і зазначив, що після Помаранчевої революції Україна стала прикладом того, яких позитивних змін і значного прогресу можна досягти у сфері демократичних інститутів і прав людини, якщо для цього існує політична воля. К.Штрохаль також висловив вдячність Україні за підтримку і допомогу у виконанні Бюро його завдань і цілей.
     
    Б.Тарасюк і К.Штрохаль також відзначили зростаючу активність України у співпраці з БДІПЛ ОБСЄ, зокрема у розвитку окремих програм, які здійснюються Бюро на нинішньому етапі.
     
    Міністр закордонних справ України наголосив на важливості надання Україні з боку ОБСЄ сприяння у розвитку демократичних інститутів, відзначивши плідну співпрацю в питаннях зміцнення верховенства права, протидії поширенню в Україні нетерпимості та ксенофобії, боротьби зі злочинами, обумовленими ненавистю тощо.
     
    Б.Тарасюк та К.Штрохаль також обговорили хід 13-го засідання Ради Міністрів ОБСЄ, яке триває в Любляні. Співрозмовники погодились з необхідністю посилення регіональної співпраці з метою підтримки демократичних інститутів. Прикладом такої співпраці було названо, зокрема, роботу у рамках ГУАМ. У ході зустрічі було також домовлено підтримувати у подальшому активні контакти.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.