• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві створено добровільне об’єднання органів місцевого самоврядування

    Опубликовано: 2005-12-07 10:56:00
    Депутати районних у Києві рад створили добровільне об’єднання органів місцевого самоврядування «Асоціація районних у місті Києві рад». Таке рішення депутати всіх київських райрад прийняли сьогодні на зборах ініційованих депутатами Печерської райради.
     
    Як відзначив голова Печерської райради Анатолій Коваленко, необхідність створення такої Асоціації зумовлена намаганням в останній час деяких політичних сил провести так звану децентралізацію місцевого самоврядування в столиці, що призведе, на думку депутатів райрад, до фактичної його ліквідації на районному рівні і навпаки – до централізації на рівні Київради. Рішення приймалося також з урахуванням пропозиції щодо внесення змін до законопроекту 3207-1, в частині внесення змін до статей 118 та 140 Конституції України, затвердження яких може привести до ліквідації райрад у Києві. «Намагання ліквідувати районні ланки самоврядування приведе до віддалення влади від громадян. Допустити цього ми не маємо права ні як обрані киянами депутати, ні як пересічні мешканці Києва», - зазначив Анатолій Коваленко.

    В установчих зборах взяли участь голови восьми столичних райрад (не приймали участі голови Голосіївської та Оболонської райрад), які й увійшли до правління Асоціації. Головою «Асоціації районних у місті Києві рад» депутати одностайно обрали Анатолія Коваленка. Як зазначив новообраний голова, головним завданням нового об’єднання є зміцнення, розвиток та подальше становлення місцевого самоврядування в Києві, в першу чергу на районному рівні.
     
     Київ Прес Iнформ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.