• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сташевський прийняв делегата німецької Економіки в Україні пані Карін Рау

    Опубликовано: 2005-12-07 12:04:00
    Перший віце-прем’єр-міністр Станіслав Сташевський прийняв делегата німецької Економіки в Україні пані Карін Рау. Відбулася конструктивна розмова в плані підготовки до проведення засідання Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні, призначеного на 16 грудня 2005 року.
     
    “Наше найперше завдання, — сказав Станіслав Сташевський, — це тверда і послідовна реалізація Президентського курсу економічних реформ, подання нових потужних сигналів іноземним інвесторам, виведення інвестиційного процесу на вищий, якісний рівень.”
     
    Нині для успішного проведення засідання Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні активно працюють чотири групи: промисловості, транспорту, будівництва, палива та енергетики. Між Україною і ФРН визначено пріоритетні напрямки економічного співробітництва. Це — енергетика, банківська справа, сільське господарство, вугільна промисловість, металургія, транспорт, машинобудування, комунальна сфера.
     
    Україна зацікавлена, наголосив Перший віце-прем’єр-міністр, у розвитку та діяльності німецьких компаній, які вже засвідчили свою ефективність, а подальша їхня участь в інвестиційних проектах стане додатковим свідченням створення в Україні інвестиційного клімату, сприятливого для розвитку іноземного інвестування.
     
    Створені робочі групи, запевнив Станіслав Сташевський, запропонують на розгляд Консультативної ради чимало привабливих проектів для іноземних інвесторів. Пані Карін Рау в свою чергу переконана, що німецький бізнес здатний і готовий адекватно оцінити можливості, що відкриваються в Україні, хоча й зауважила, що перед ним виникає немало проблем, зокрема, з оподаткуванням давальницької сировини, митними тарифами, землею тощо. Однак, німецькі ділові кола прагнуть активізувати свою діяльність, про що свідчить багато прикладів. Серед них — введення в дію у грудні місяці Луцького автозаводу на 3000 робочих місць, сказала пані Карін Рау.
     
    Делегат німецької Економіки в Україні зі свого боку окреслила напрямки двостороннього економічного співробітництва, що рекомендуватимуться для розгляду на засіданні Консультативної ради. Сторони домовилися уважно розглянути українсько-німецькі пропозиції, які вони готують і, за наявності згоди, спільно підтримати для розгляду на засіданні Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.