• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США: Українi до СОT потрібно зробити більше крокiв

    Опубликовано: 2005-12-07 12:43:00

    П. Добрянськi

    "Україна повинна зробити більше кроків вперед перед тим, як буде готова вступити до Світової організації торгівлі". Так дослівно сказала заступниця державного секретаря США з питань демократії та глобальних проблем Пола Добрянськi. Її заява прозвучала в одному з провідних мозкових центрів Сполучених Штатів -- Американському iнституті пiдприємниства, де пані Добрянська взяла участь в обговоренні досягнень та невдач помаранчевої революції.

    Прагнення України вступити до Світової організації торгівлі свідчить про її бажання будувати свою економіку, спираючись на правила, визнані міжнародною спільнотою, заявила заступниця державного секретаря. США, підкреслила Пола Добрянськi, працюють з Україною аби пришвидшити цей процес:

    "Ми все ще повинні побачити більше зробленого перед тим, як Україна буде готова до вступу. Однак, ми тісно співпрацюємо з Україною аби це сталося якнайшвидше".

    А. Аслунд

    Пола Добрянськi не взялася прогнозувати, коли саме Україна зможе приєднатися до СОТ. Однак, на думку іншого учасника дискусії, відомого економiста Андерса Аслунда, це може статися вже найближчим часом:

    "Ми бачимо, що Україна круто повернула на Захід. Найбільш важливий елемент це те, що Україна незабаром вступить до Світової організації торгівлі. Думаю, це станеться не пізніше трьох місяців".

    Пола Добрянськi вкотре повторила підтримку уряду США прагнень України співпрацювати та стати членом НАТО:

    "Сполучені Штати очолили ініціативу провести з Україною інтенсивний діалог щодо членства в НАТО. Стосунки України з НАТО тепер залежать від самої України, від її здатності отримати внутрішню підтримку членства в НАТО, а також від її готовності відповідати натівським стандартам".

    Для вступу України до СОТ та НАТО, зазначила Пола Добрянськi, надзвичайно важливо провести вільні і чесні вибори у березні наступного року, продовжувати економічні реформи та вести жорстку боротьбу з корупцією. Ми, додала заступниця державного секретаря США, не маємо сумніву, що українці доб'ються успіху та що демократичні зміни в Україні триватимуть. На думку пані Добрянськi, пертурбації в українському уряді протягом останнього року є нормальним процесом переходу до демократії та ринкової економіки. Подібний шлях, нагадала вона, пройшли нові демократії Східної Європи у дев'яностих роках. Слiд зазначити, що Пола Добрянськi є найвищим американським посадовцем українського походження.

    "BBCUkrainiane.com"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.