• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров провів засідання Уряду

    Опубликовано: 2005-12-07 17:48:00
    Відкриваючи засідання Уряду Прем’єр-міністр Юрій Єхануров доручив керівникам міністерств, відомств та обласних державних адміністрацій  провести аналіз виконання тих 3-5 стратегічних завдань, які були визначені органами виконавчої влади на цей рік.
     
    Глава Уряду також попросив усіх членів Уряду, голів облдержадміністрацій відвідати 19 грудня, у день Святого Миколая, дитячі заклади, будинки-інтернати, особливо ті, де виховуються діти-сироти, та вручити подарунки. Координацію цієї роботи він поклав на міністра сім'ї, молоді та спорту Юрія Павленка. На думку Юрія Єханурова, до святкування дня Святого Миколая мають підключитися і підприємці. „Вони - успішні люди, і не повинні забувати про сиріт”, - сказав Прем'єр-міністр, який вважає за необхідне запровадити добру традицію, щоб 19 грудня всі успішні люди побували в інтернатах.
     
    Глава Уряду також наголосив, що у разі, якщо Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку вже найближчим часом не наведе лад у ситуації з подвійною реєстрацією акцій деяких підприємств, до цього питання можуть бути підключені органи прокуратури. „Я хочу нагадати ДКЦПФР, що тема подвійних реєстраторів не завершена. І якщо вони не здатні вирішити питання, будемо підключати Генпрокуратуру до цього”, - зазначив Юрій Єхануров.
     
    Під час засідання Уряд розглянув ситуацію, що склалася в окремих населених пунктах АР Крим у зв’язку з поширенням „пташиного грипу”. З цього приводу Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога, зокрема, повідомив, що вже сьогодні міністерство має завершити роботу з ліквідації поголів'я птиці у п'яти населених пунктах, де зафіксовано зараження пташиним грипом. „Сьогодні до 14-ї години ми завершимо знищення птиці в п'яти населених пунктах. До кінця тижня проведемо дезінфекцію будинків, і до 15-го грудня, я вважаю, ми завершимо подворовий обхід і обстеження жителів цих населених пунктів з представниками Міністерства охорони здоров'я”, - сказав він.
     
    Водночас, за словами Віктора Балоги, до МНС продовжує надходити нова інформація щодо можливих осередків зараження. Так, вилучено і направлено на експертизу кількох диких птахів з підозрою на пташиний грип, виявлених поблизу сіл Акимовка, Дмитрівка та Ізобільне. „З'явилася підозра на можливу появу пташиного грипу ще в одному районі Криму - Красноперекопському. Але говорити, що там є зараження, не можна, доки немає результатів аналізу”, - наголосив міністр.
     
    Він зазначив, що науковці мають надати уряду рекомендації щодо подальших його дій. Нині з цього приводу існує дві думки. Згідно з однією з них, уряд має негайно розпочати закуповувати вакцину для щеплення птахів, згідно з другою - ввести жорсткий карантин на території всієї АРК. Особисто Віктор Балога вважає більш ефективними карантинні заходи.
     
    Міністр з питань надзвичайних ситуацій також виступив з пропозицією внести зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України, підписаного 3 грудня, згідно з яким для викупівлі птахів у населення Урядом виділялося з резервного фонду Кабміну 16 мільйонів гривень. „Ми пропонуємо знизити ці кошти з 16 до 12 мільйонів, але додати 3 мільйони Міністерству охорони здоров'я для закупівлі обладнання, а також вакцин антивірусних препаратів і медикаментів”, - зазначив Віктор Балога. Він також повідомив, що мешканцям п'яти населених пунктів АРК за вилучених птахів вже виплачено понад 300 тисяч гривень.
     
    Прем'єр-міністр Юрій Єхануров звернувся до МНС з вимогою налагодити належний контроль за процесом викупівлі птахів з тим, щоб чисельність птиці не почала раптово зростати, натякаючи на можливість завезення птахів з інших регіонів під час їх викупівлі.
     
    В ході засідання урядовці також обговорили основні показники проекту Державного бюджету на 2006 рік, заслухали звіти про соціально-економічний розвиток Івано-Франківської та Миколаївської областей та схвалили близько 50 нормативно-правових актів, зокрема Концепцію Державної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.