• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські лікарі надали допомогу мешканцям Косово

    Опубликовано: 2005-12-19 12:03:00
    Косовське селище Яжинці муніципалітету Штрпце стало черговим населеним пунктом, де військові лікарі національної складової спільного миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “Еast” сил КФОР надали безкоштовну медичну допомогу місцевим мешканцям.
     
    Виїзний прийом хворих здійснювався у приміщенні місцевої школи. До проведення благодійного заходу разом з українськими лікарями були залучені їх польські та американські колеги.
     
    Не дивлячись на несприятливі погодні умови, до миротворців звернулась значна кількість літніх мешканців Яжинців, серед яких переважали хворі на гіпертонію, цукровий діабет та захворювання зубів.
     
    Протягом шести годин українські лікарі надавали кваліфіковану медичну допомогу, проводили консультування та призначали подальше лікування з безкоштовною видачею необхідних медпрепаратів.
     
    Медична допомога, що надали миротворці була дуже вчасною оскільки в селищі відсутні будь-які заклади охорони здоров’я і людям у разі захворювання доводиться звертатись в інші населені пункти. Поряд з медичною допомогою миротворці роздали місцевим мешканцям гуманітарну допомогу - набори засобів особистої гігієни.
     
    Як зазначив начальник медичної служби українського миротворчого контингенту майор медичної служби Ігор Александров, проведення виїзних медичних оглядів саме в невеликих населених пунктах муніципалітету дає змогу вчасно попередити розвиток хвороби у людей, які не завжди мають можливість вчасно звернутись до лікувального закладу.
     
    - Українські миротворці й надалі планують проводити подібні благодійні акції, надаючи перевагу віддаленим населеним пунктам та невеликим гірським селищам, - зазначив майор медичної служби Ігор Александров.
     
    Мешканці селища подякували українським військовим за проведення благодійної акції та висловили сподівання на подальше підтримання шефських зв’язків між миротворцями та місцевими жителями.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.