• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські миротворці у Косовому вдосконалили свої навички на полігоні "Falkon-2"

    Опубликовано: 2006-02-03 10:47:00

    Успішне виконання миротворчих завдань вимагає від військовослужбовців української національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “Еasт” сил КФОР у Косовому високої професійної підготовки та впевненого володіння особистою стрілецькою зброєю.

    Саме тому командування миротворців приділяє велику увагу бойовому навчанню, зокрема, вогневій підготовці. В черговий раз українські миротворці на полігоні “Falkon-2”, що знаходиться на території муніципалітету Урошевац, провели стрільби з штатної стрілецької зброї.

    До занять з вогневої підготовки було залучено майже 100 відсотків особового складу з військових таборів “Білий орел” та “Бреза”, де розташовані підрозділи українського миротворчого контингенту.

    Протягом заняття наші військові виконали спеціальні вправи стрільб з автоматів АКС-74, АКСУ-74 та пістолета Макарова, провели змагання серед військовослужбовців в розбірці-збірці особистої зброї, спорядженні автоматного та пістолетного магазинів, висуванню на позицію перед веденням вогню, тощо.

    Виконання нормативів проводилось в бронежилетах та за умов реально наближених до тих, в яких виконують службові обов’язки українські миротворці. Додаткові труднощі при їх виконанні створювала низька температура повітря та снігові замети.

    Особливу увагу під час проведення занять було приділено діям в нестандартних ситуаціях, зокрема, діям миротворців взимку в гірській місцевості під час нападу на патруль.

    Кращі результати у стрільбі показали заступник командира роти старший лейтенант Іван Голинський, командири взводів капітан Степан Чепіль та лейтенант Дмитро Уманець, командир відділення сержант Ігор Захарко, кулеметники молодший сержант Степан Кічура та рядовий Віктор Поліщук, водій сержант Ігор Скребковський.

    Як зазначив командир українського миротворчого контингенту підполковник Віктор Копачинський, проведення планових стрільб дозволило в черговий раз підвищити професійні навички наших миротворців у володінні штатною зброєю та відпрацювати питання взаємодії між особовим складом при виникненні “форс-мажорних” ситуацій.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.