• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Начало в 14:00

    Куйбида Василий Степанович – Заместитель Председателя Народного Руха Украины

    Куйбида Василий Степанович – Заместитель Председателя Народного Руха Украины

    Тема: Перспективы Мегаблока «Наша Украина - Народная самооборона»

    Кандидат физико-математических наук, кандидат юридических наук, магистр государственного управления, доктор наук государственного управления, профессор, заслуженный юрист Украины, почетный доктор Львовского Национального университета имени Ивана Франка, почетный член Конгресса местных и региональных властей Европы, доктор философии Украинского свободного университета (Мюнхен, ФРГ), профессор кафедры международно-экономических отношений Аэрокосмической академии Украины. Профессор социально-экономической Высшей школы (Варшава), действительный член Академии строительства Украины и Муниципальной академии, вице-президент Союза лидеров местных и региональных властей Украины, председатель Консультативного совета Ассоциации городов Украины, Президент Всеукраинской ассоциации магистров государственного управления. В.Куйбида – член Национального союза писателей Украины и Союза журналистов Украины, автор нескольких поэтических сборников. В его научном заделе – 6 монографий и свыше 150 статей из разных отраслей: математики, экономики, строительства, правоведения, теории управления. Имеет государственные награды Украины, Литвы, Ватикана, Совета Европы.


    Он-лайн конференция окончена. Благодарим всех за участие.
    Задать вопрос
    имя:

    вопрос:

    email:

    код:

    Стенограмма:

    Ковальчук Владимир 17:52

    Коли ми зможемо побачити колишній Народний Рух, періоду 91 року? Наприклад, мені дуже не подобається, те, що накоїло сьогоднішнє керівництво НРУ, я дуже жалкую, що НРУ об'єднався не з корінними правими, а з "солянкою" лівих і демократів (прикро, що так рано пішов В’ячеслав Чорновіл!). Думаю, що керівництво НРУ виправить цю помилку, і побудує колишню могутню партію!

    ответ:

    Вбивство Чорновола завдало великої шкоди і будівництву демократії в Україні, і зміцненню українства, і Народному Руху України, як політичній силі, що ставила собі за мету побудувати демократію в Україні, зміцнити українську освіту. Які завдання сьогодні стоять перед Народним Рухом України, який ніколи не жив тільки власними інтересами. Очевидно, це перемога демократичних сил на виборах 2007 року і формування пропрезидентської більшості в Парламенті. Не стоїть завдання потрапити самому Народному Руху в Парламент, як основне завдання, а якщо так, то ми повинні об'єднатися з усіма демократичними силами, щоб провести ефективно виборчий процес і забезпечити перемогу цих сил.

    Василий! 09:53

    Ты зачем усы сбрил?

    ответ:

    Я краще побрию голову, ніж позбудуся вусів.

    Агнесса 10:06

    Ваше отношение к тому, что в депутаты сейчас идут абсолютно все у кого есть деньги и желание побыть народным избранцем? Вот и Сердючка уже готовится.

    ответ:

    Вважаю, що бізнес має буде відділеним від влади. Якщо цього немає, то ми маємо корупцію. Політики мають займатися політикою, бізнесмени - економікою. Законодавство має бути таким, щоб від відповідальності не втікали у Парламент, де є депутатська недоторканість. Отож, якщо ми позбавимо народних депутатів недоторканості, то відпаде принаймні одна причина походу бізнесменів в Парламент.

    Олег Иванович 10:08

    Сколько денег Народный Рух Украины планирует вложить в выборы 2007, и какие ресурсы финансирования вы планируете использовать?

    ответ:

    Народний Рух України не є партією олігархів. Ми працюємо використовуючи гроші-партійні внески, плюс допомога наших симпатиків. Отож, наш вклад у виборчу кампанію - не фінанси, а кваліфікована самовіддана робота членів Народного Руху під час виборчого процесу.

    Игорь С. 10:10

    Что ждет Народный Рух Украины и лично Вы, Василий Степанович, от нового политического сезона?

    ответ:

    Успіху.

    Сергей 10:32

    Добрый день!
    Готов ли Рух влиться после выборов в "Нашу Украину", как того требует соглашение о Мегаблоке? Как лично вы относитесь к перспективе исчезновения Руха как отдельной партии?

    ответ:

    Народний Рух України вважає, що сьогодні конче необхідною є існування сильної національно-демократичної партії. Очевидно таку партію можна утворити об'єднавши політичні сили, які сповідують національну-демократичну ідеологію. Над реалізацією цієї ідеї Народний Рух працює починаючи з 1994 року, коли вона вперше була публічно висловлена. Головне для нас, рухівців, - сильна демократична Україна. А Рух, як партія, інструмент для досягнення цієї мети.

    Гліб 10:46

    Розкажіть про процес розслідування справи про вбивство В'ячеслава Чорновола. Яка позиція Генеральної прокуратури і чи заслуховувався звіт Медведька у ВР.

    ответ:

    До сьогодні є впливові люди в Україні, які б не хотіли, щоб суспільство дізналося правду про загибель Чорновола. Лише цим можна пояснити зволікання у розслідуванні. На жаль, досі Верховна Рада не заслухала Генерального прокурора з цього приводу, хоч профільний комітет Верховної Ради підтримав проект відповідної постанови, і цього вимагала прийнята постанова Верховної Ради. Добре слово треба сказати про працівників Служби безпеки, які перевірили значну частину інформації і накопичили фактаж, щоб змусить розслідування довести до логічного завершення.

    Патріот 10:52

    Чи є надія, що у першій десятці таки опиняться представники Народного Руху України

    ответ:

    Залежно від того, який принцип буде братися за основу при формуванні першої десятки.

    Олена 10:54

    Чи мрієте Ви повернутися на посаду міського Голови Львова?

    ответ:

    Я 8 років відпрацював міським головою Львова. Я вдячний львів'янам за високу довіру до мене і за те, що вони допомагали мені реалізовувати задуми по розвитку Львова. Це гарна сторінка мого життя, але вона перегорнута. Я волію дивитися в майбутнє. І сьогодні це майбутнє пов'язане з роботою у загальнодержавному масштабі.

    Дмитро м Київ 10:57

    Чи готовим буде з'їзд НРУ ухвалити рішення про створення єдиної партії, як цього вимагає Балога?

    ответ:

    Народний Рух України завжди ставив інтереси України вище партійних. Переконаний, що і цей з'їзд не буде виключенням. А вимога щодо створення сильної національно-демократичної партії, є вимогою сьогодення і майбуття України, як демократичної держави. До речі, вперше ця ідея була сформульована Чорноволом.

    Андрей 11:57

    Не считаете ли вы, что актуальность Руха значительно снизилась, в связи с тем, что главный его оппонент – Компартия и, свойственная ей идеология практически полностью утратили свою прежнюю значимость в современной Украине?

    ответ:

    Частково Ви маєте рацію, Народний Рух України був єдиною антитезою Комуністичній партії в Радянському Союзі. В незалежній Україні з Народного Руху виділилися партії ліберального чи соціал-демократичного напрямку, і він став партією, яка сповідує консервативну ідеологію. Основними цінностями цієї ідеології є Україна, сім'я, особистість, мораль, правда, справедливість.

    Олег 13:00

    Як ви оцінюєте заяви лідера Народної Самооборони щодо того, що у Правиці лідерів більше ніж місць у парламенті.

    ответ:

    Кожен член Народного Руху України є особистістю. А відтак, я б погодився з тезою, що особистостей у Народному Русі України більше ніж місць у Парламенті, що не скажеш про деякі інші партії.

    ВАсиль м Київ 13:02

    Як на Вашу думку чи потрібно було скасовувати список персон нон-грату, а саме дозволяти в'їзд Затуліну, Жириновському та іншому москальському зброду?

    ответ:

    Вважаю, що кожен має відповідати за свої слова і вчинки. Виключень бути не може.



    Валерій 13:05

    Чи обговорювалося питання розподілу посад. Які посади передбачаються для НРУ. Чи можливе повернення Бориса Тарасюка на посаду міністра?

    ответ:

    Про розподіл посад мова не велася. Всі наші зусилля покладаються на здобуття перемоги. Ділити шкіру не вбитого ведмедя, завше вважалося нерозумно. Повернення Тарасюка на посаду міністра закордонних справ залежить від багатьох причин, в тому числі і від його бажання. Я вважаю, що він цю посаду переріс.

    Олеся, м.Київ 13:19

    На вашу думку, які ще кандидатури і на які посади в уряді міг би запропонувати Народний Рух, крім Міністра закордонних справ?

    ответ:

    У Народному Русі України багато достойних людей, які б могли обійняти посади в Уряді. Починаючи від міністра Кабінету Міністрів і закінчуючи Прем'єр-міністром.


    Геннадій, м.Київ 13:29

    Запитання до Вас як до віце-президента Спілки лідерів місцевих та регіональних влад України: Які основні заходи мають бути вжиті для покращення роботи органів місцевого самоврядування?

    ответ:

    Повинні бути внесені зміни у Конституцію України і Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про державні адміністрації», з тим, щоб чітко визначити завдання, які стоять перед місцевим самоврядуванням, надати відповідні повноваження і ресурси на виконання цих завдань, і в решті решт, як цього вимагає Європейська Хартія місцевого самоврядування, зробити його фінансово, організаційно і правово автономним.



    Олеся 13:41

    Скажіть, будь-ласка, чи бере участь НРУ в акціях протесту проти політики київського мера Л.Черновецького? Якщо партія має своїх депутатів у Київській міській раді, то яку позицію вони займають?

    ответ:

    На жаль, Народний Рух України не може похвалитися наявністю великої кількості депутатів у Київській міській Раді. Але я сподіваюся, що рухівці, які є там завдають тон в роботі фракції «Наша Україна», до якої вони належать.



    Віктор, Київ 13:45

    Скажіть, будь-ласка, чи можливе входження до мегаблоку інших партій, крім тих десяти, чиї лідери підписали Декларацію об'єднання демократичних сил?

    ответ:

    Можливо. Декларація звернена до усіх демократичних сил.



    Ирма 13:52

    Удастся ли сформировать парламентское большинство по результатам выборов? Юлия Владимировна говорит о 226 голосах. А Ваше мнение?

    ответ:

    Якщо політичні лідери зробили висновок з невдачі 2006 року, то демократична більшість у Верховній  Раді буде сформована.



    Жора 13:54

    Кого Вы видите вероятным претендентом на Премьерское кресло?

    ответ:

    Достойних претендентів багато, але вважаю, що на цю тему варто говорити після перемоги, керуючись приказкою: «Не кажи гоп, доки не перескочиш».



    Юлія 13:55

    Результати усіх без винятку соціологічних опитувань, проведених за останні два місяці, показують, що більшість місць у майбутній Верховній Раді посядуть представники Партії регіонів та КПУ. То чи не є дострокові вибори, на Ваш погляд, простою витратою часу?

    ответ:

    Які плоди виборів не були б, дострокові вибори не є марнуванням часу. Саме їх проведення заставить політиків дослуховуватися один до одного і шукати порозуміння в інтересах України, а не говорити неправду і маніпулювати.



    Варвара 14:09

    Кто возглавит ВР? Ваше видение?

    ответ:

    Представник від переможців. Вірю, що перемога буде за нами.



    Варвара 14:11

    Як Ви вважаєте загибель Чорновола це вбивство? Якщо так, то коли покарають вбивць, чи трапиться таке коли-небудь?

    ответ:

    Інформація, якою я володію і яку частково публічно виголошував у Верховній Раді, підводить до висновку: це було добре сплановане і ретельно реалізоване вбивство. А для того, щоб були названі вбивці і замовники потрібен не тільки професіоналізм правоохоронних органів, а й політична воля завершити розслідування. Як бачимо, такої волі бракувало починаючи від 27 березня 1999 року.



    Ираклий 14:13

    А как Вы проводите досуг? Куда планируете поехать этим летом на отдых? Что предпочитаете для отдыха Украину или за границу?

    ответ:

    Відпочинок для мене – зміна роду занять. Але всі вони пов’язані з Україною.



    Дима 14:14

    Как Вы оцениваете деятельность нового городского Головы Львова?

    ответ:

    Мені, як колишньому міському голові Львова, мабуть давати оцінки діючому голові, є не зовсім коректним. Львів’яни об’єктивно оцінять на наступних виборах.



    Константин 14:15

    Как вы оцениваете систему образования в Украине? Почему без денег в этом году поступить не реально?

    ответ:

    Ми говоримо довгі роки про потребу реформи в освіті. На жаль, не всі новації сприяють покрашенню освіти, а їх суму не можна назвати реформою. Гадаю, це завдання майбутнього міністра. Тоді і розмови про гроші відпадуть. 



    Денис 14:16

    Ваше отношение к тестированию школьников?

    ответ:

    Якщо тестування буде і у вищих навчальних закладах, то сприймаю.



    Наталья 14:19

    На Ваш взгляд, сколько % получит блок на выборах?

    ответ:

    Поганий той солдат, що не хоче стати генералом, але звичайно треба і реально оцінювати власні сили.  За мету, щоб мобілізувати сили усіх партій, що входять до блоку, я б поставив здобуття не менше 160 депутатських місць в Парламенті.



    Ира 14:20

    Сколько мест получит НРУ в Мегаблоке?

    ответ:

    21% в мегаблоці належить «Рух - Українська Правиця». Народний Рух матиме 9-10%.



    Алла 14:22

    Есть ли раскол в самой партии НРУ?

    ответ:

    Ні, проте як в кожній демократичній партії іде дискусія.



    Ваня 14:22

    Почему областные организации против того, чтобы идти на выборы в составе Мегаблока?

    ответ:

    Переважна більшість обласних організацій зважаючи на завдання, яке сьогодні стоїть перед Україною, висловилися за консолідацію національних демократичних сил у форматі блоку.



    Елена 14:23

    Неужели представителям НРУ так хочется в Верховную Раду, что они готовы поступиться своими идеологическими принципами. Ведь уже и так понятно, что идеология РУХа не может лечь в основу программы новой партии?

    ответ:

    Для нас не є ціллю зберегти свою фракцію в Парламенті. Коли б це було метою, то ми не приймали б рішення і не зобов’язували членів Народного Руху України – депутатів Верховної Ради скласти повноваження народних депутатів. Ми вважаємо, що об’єднання політичних партій в одну має відбутися на ідеологічній основі. Ідеологія Народного Руху України є найбільш розпрацьованою і переконаний, може лягти в основу ідеології об’єднаної національно-демократичної партії.



    Лапотуля 14:26

    А государственная награда Ватикана, за что была присуждена?

    ответ:

    Папа Римський возвів Василя Куйбіду у стан лицаря, подарував йому лицарську шпагу, і нагородив орденом Георгія за вклад у збереження і розвиток духовності, а також плекання духу екуменізму, порозуміння і єдності.

    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.