• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США вживають нових санкційних заходів щодо Росії

    Опубликовано: 2024-05-03 13:00:55

    Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки оголосило про введення санкцій проти майже 300 фізичних та юридичних осіб, які сприяють російському військово-промисловому комплексу та допомагають державі-агресору у уникненні обмежень. Про це повідомило американське відомство у своєму офіційному заяві.

    Запроваджені 1 травня обмеження спрямовані на російську військово-промислову базу та програми хімічної та біологічної зброї, а також охоплять компанії та особи у третіх країнах, які надають РФ комплектуючі для виробництва зброї.

    Нові американські санкції вплинуть на майже 60 об'єктів, що розташовані в Азербайджані, Бельгії, Китаї, Словаччині, Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), які допомагають Росії отримати необхідні технології та обладнання з-за кордону.

    У списку санкцій зазначено понад 100 організацій, що працюють або працювали у технологічному, оборонному, виробничому та транспортному секторах економіки Росії.

    Мінфін США також ввів обмеження для двох російських компаній, які беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії: "Нефтегазстрой" та "ВНИПИгаздобыча".

    Додаткові санкції спрямовані проти основних російських імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, а також на двох постачальників цих товарів із Китаю. Ці матеріали використовуються для виробництва пороху, ракетного палива та інших вибухових речовин у Росії.

    У свою чергу, Державний департамент США ввів обмеження щодо отримання прибутків Росією через виробництво енергії, металів і гірничодобувної промисловості, а також запровадив санкції проти осіб у зв'язку зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.