• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США: Новий масштабний пакет військової допомоги для України

    Опубликовано: 2024-05-16 09:00:38

    Державний секретар США Ентоні Блінкен, під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, оголосив про надання нового масштабного пакету військової допомоги для України на суму $2 млрд.

    Про це повідомляє видання NV. Блінкен зазначив, що ці кошти нададуть через іноземне військове фінансування, об’єднавши їх у перший у своєму роді фонд оборонних підприємств. "Ми надамо додаткові $2 мільярди іноземного військового фінансування для України. І ми об’єднали це у перший у своєму роді фонд оборонних підприємств, і він має три компоненти," - сказав Блінкен.

    За його словами, ці гроші допоможуть Україні придбати необхідне озброєння, а також стануть інвестицією у військово-промисловий комплекс країни. Це допоможе зміцнити обороноздатність України та сприятиме розвитку її військової інфраструктури.

    Поки що США не розкривають деталей щодо складу нового оборонного пакету для України. Відомо лише, що фінансування виділено в рамках пакету на $60 млрд, за який Палата представників проголосувала після пів року дискусій.

    Видання Bloomberg зазначає, що адміністрація Байдена планує відправити додаткову батарею протиповітряної оборони Patriot до України, щоб задовольнити запит на більше озброєння для відбиття посиленого російського нападу.

    За планом, США надішлють одну батарею разом із радарами. Європейські союзники України також опрацьовують плани щодо відправки додаткових систем протиповітряної оборони зі своїх запасів.

    Батарея Patriot включає в себе пункт керування AN/MSQ-104, багатофункціональну радіолокаційну станцію AN/MPQ-65, до восьми пускових установок М901, зенітні керовані ракети MIM-104, джерела енергопостачання AN/MJQ-20 та засоби зв'язку комплексу.

    Цей новий пакет допомоги є ще одним підтвердженням міцної підтримки України з боку США та їхніх європейських союзників у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.