• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент Ісландії визначив підтримку України на 2024-2028 роки

    Опубликовано: 2024-05-01 09:00:47

    30 квітня парламент Ісландії прийняв резолюцію про довгострокову підтримку України на період з 2024 по 2028 рік, яка була запропонована міністром закордонних справ. Про це повідомила пресслужба уряду Ісландії.

    Міністр закордонних справ Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір вітала прийняття резолюції, підкреслюючи, що підтримка України є одним з найважливіших питань безпеки для Ісландії та Європи в цілому. Вона наголосила на необхідності конкретних дій у зв'язку з агресією Росії проти України, яка становить загрозу міжнародній безпеці та стабільності.

    Представник МЗС Ісландії зазначила, що резолюція передбачає відповідні фінансові зобов'язання в бюджетному плані, щоб забезпечити адресну та конкретну підтримку України.

    Попередній крок у напрямку підтримки України було зроблено міністром Гильфадоттір на засіданні кабінету міністрів 10 жовтня 2023 року. Пропозиція була винесена на розгляд парламенту 12 березня 2024 року.

    Резолюція має на меті підтримку незалежності, суверенітету, безпеки населення та гуманітарну допомогу Україні в контексті захисту її кордонів та територіальної цілісності.

    Парламент Ісландії вважає цю резолюцію важливим кроком у зміцненні міжнародної солідарності та підтримки країн, які потребують захисту своєї суверенітету та територіальної цілісності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.