• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вступ України та Молдови до ЄС: Переговори можуть розпочатися в червні

    Опубликовано: 2024-04-30 09:00:55

    Посол Європейського Союзу в Україні, Катаріна Матернова, висловила оптимістичну думку стосовно можливого початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС. За її словами, ці переговори можуть розпочатися вже наприкінці червня цього року. Про це вона розповіла в інтерв'ю Українському Радіо.

    Матернова підкреслила, що одним із ключових чинників, які впливають на процес розширення, є необхідність одностайності серед країн-членів ЄС. Вона висловила сподівання, що Україна "знаходиться на правильному шляху" і готова до початку переговорів.

    Попри позитивну оцінку, Матернова зазначила, що в Україні є ще реформи, які потрібно продовжувати. Однак вона впевнена, що ці реформи можна буде проводити і протягом переговорів про вступ до ЄС.

    Важливим фактором у цьому процесі є головування в Раді ЄС, яке з 1 липня 2024 року перейде до Угорщини. Позиція Угорщини стосовно вступу України до ЄС викликає певні сумніви. Незважаючи на це, Матернова зазначила, що Європейський Союз має механізми, які можуть запобігти негативному впливу.

    "Природа нашої номенклатури європейських органів дуже складна", - підкреслила Матернова, вказавши на розрізнення між Радою Європи та Радою Європейського Союзу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.