• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Трагічна загибель президента Ірану Раїсі в авіакатастрофі

    Опубликовано: 2024-05-20 13:34:20

    У неділю, 19 травня, сталася трагедія – гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі, зазнав аварії. Внаслідок катастрофи вертоліт повністю згорів, і всі пасажири, найімовірніше, загинули.

    Про це повідомляє Reuters.

    Інцидент стався поблизу Джольфи, міста на кордоні з Азербайджаном. Президент Раїсі перебував у Азербайджані на урочистому відкритті дамби разом із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Дамба є третьою спільною спорудою на річці Араз, збудованою обома країнами.

    За попередньою інформацією, катастрофа сталася через складні погодні умови та погану видимість, що призвело до зіткнення гелікоптера зі скелею.

    На борту вертольота, окрім Раїсі, перебували ще кілька високопосадовців, зокрема глава МЗС країни Хосейн Амір Абдоллахіян і губернатор провінції Східний Азербайджан аятола Мохаммад Алі Аль-е-Хашем.

    Станом на ранок понеділка, 20 травня, пошукові команди знайшли уламки гелікоптера. За словами іранського чиновника, ймовірність того, що хтось вижив, дуже низька.

    "Гелікоптер президента Раїсі повністю згорів у катастрофі... на жаль, всі пасажири, як ми побоюємося, загинули", – зазначив він.

    Рятувальні команди працювали всю ніч, щоб дістатися до місця катастрофи в Східно-Азербайджанській області. "Ми бачимо уламки, і ситуація виглядає не дуже добре", – заявив голова Червоного Півмісяця Ірану Пірхосейн Коліванд.

    Міжнародна мережа новин Ірану PressTV, посилаючись на Іранський Червоний Півмісяць, повідомила, що наразі "немає ніяких ознак життя" після аварії гелікоптера президента Раїсі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.