• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стан телекомунікаційної інфраструктури в Україні під час війни

    Опубликовано: 2024-05-16 12:00:04

    За останні два роки, українська телекомунікаційна галузь стала об'єктом численних викликів через активні дії Росії, яка спрямовує ракети на нашу інфраструктуру та завдає шкоди мобільним операторам. За словами голови Міністерства цифрової трансформації Михайла Федорова під час презентації Стратегії електронних комунікацій-2030, станом на даний момент пошкоджено 25% фіксованих мереж та більше 4 тисяч станцій мобільного зв'язку.

    Федоров також підкреслив, що учасники телекомунікаційного ринку постійно займаються відновленням і забезпеченням стабільності роботи інфраструктури. Це приносить певні результати. За його словами, на сьогоднішній день 98% населення мають доступ до мобільного зв'язку, а 89% можуть користуватися фіксованим зв'язком.

    "Ми активно відновлюємо мобільні мережі. Близько 2000 пошкоджених базових станцій уже відновлено", - зазначив Федоров.

    Стратегія електронних комунікацій-2030, яка презентована Мінцифрою, має на меті розвиток телекомунікаційної галузі України та забезпечення її стабільності в умовах війни та кібератак. Федоров підкреслив, що мета цієї стратегії полягає у забезпеченні доступу населення до сучасних телекомунікаційних послуг та підвищенні якості інтернет-зв'язку.

    Україна продовжує здійснювати заходи для відновлення та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, не зважаючи на складні умови війни та кібератак. Зусилля учасників ринку спрямовані на забезпечення стабільності та надійності телекомунікаційних мереж, щоб забезпечити зв'язок для всього населення України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.