• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна успішно експортує продукцію через новий коридор

    Опубликовано: 2023-10-25 09:00:21

    На 6-му німецько-українському економічному форумі віцепрем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков оголосив, що новим альтернативним транспортним коридором, який Україна розпочала використовувати після виходу Росії із зернової угоди, вже було експортовано майже 1,5 мільйона тонн продукції.

    "Умова номер один для відновлення економіки - можливість експорту через глибоководні порти Чорного моря. З моменту, коли Росія вийшла із зернової угоди, ми почали працювати новим альтернативним коридором. У нас вже є перші результати - майже 1,5 мільйона тонн було експортовано", - розповів міністр.

    Кубраков також повідомив, що із серпня 2022 року по липень 2023 року було доставлено 32,9 мільйона тонн сільськогосподарської продукції до країн Африки, Азії та Європи. За його словами, для подальшого зростання обсягів експорту необхідно акцентувати увагу на логістиці експорту.

    "Дунай виконує дуже важливу функцію. Коли порти Великої Одеси не працювали, він взяв на себе майже 50% усіх обсягів експорту та імпорту. Це наш великий альтернативний маршрут.

    Близько 85% Дніпровських шлюзів знаходяться у критичному стані, тому необхідні великі інвестиції для модернізації, вартість яких складає 165 мільйонів доларів", - підсумував віцепрем'єр-міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.