• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мін'юст США внесло до суду позов проти Ілона Маска

    Опубликовано: 2023-09-14 12:00:31

    Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки внесло до суду позов проти відомого підприємця Ілона Маска через його "накази, що загрожують безпеці даних" користувачів соціальної мережі Twitter. Ця новина стала відомою завдяки оприлюдненій юридичній заяві.

    За даними американських ЗМІ, під час розслідування цієї справи Федеральна торгова комісія виявила "хаотичну обстановку в компанії", що породило серйозні питання щодо дотримання вимог до діяльності X Corp. та інших менеджерів, включаючи Ілона Маска. Про це повідомляє видання The Washington Post.

    У травні 2022 року, перед придбанням Ілоном Маском платформи Twitter, компанія вже сплатила штраф у сумі 150 мільйонів доларів за порушення угоди про конфіденційність, укладеної в 2011 році. Ця угода забороняла вводити користувачів в оману стосовно того, як соціальна мережа використовує їх особисті дані.

    Компанія була звинувачена в тому, що протягом періоду з травня 2013 року по вересень 2019 року вона неправомірно використовувала дані користувачів та вводила їх в оману щодо обробки їхніх особистих даних.

    Після того, як у жовтні 2022 року Ілон Маск уклав угоду щодо купівлі Twitter, кілька співробітників відділів безпеки та конфіденційності залишили компанію, висловивши страх перед можливістю виконувати дії, які порушують угоду про конфіденційність.

    Ця судова справа стала предметом серйозної уваги і може мати важливі наслідки для співвласника компанії SpaceX та Tesla.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.